311 са пощенските станции, които ще приемат данъчни декларации на ръка през 2020 г. Това стана ясно от публикуван списък в сайта на Националната агенция по приходите (НАП).

В документа може да се види разпределение на пощите по областни градове, точните им адреси, както и телефон за връзка. Най-отляво може да се намери необходимият пощенски код за изпращане на пратка. Най-много пощенски станции има в Сливен (40 броя), София-град (23 броя), Бургас (25) и Пловдив (23). Крайният срок за подаване на декларация, независимо дали е по електронен път или на хартия, тази година остава непроменен – до края на април.

От март пък ще можем да подадем предварително попълнени декларации онлайн – данните ще се събират на база документите, които нашият основен работодател към 31 декември 2019 г. вече е изпратил към НАП. Това обаче ще важи единствено за тези, които имат ПИК или валиден електронен подпис, с който да получат достъп до електронните услуги на приходната агенция и така да вземат необходимите данни. Всеки гражданин е задължен да проверява доколко е вярна въведената информация.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Разходите на българина скачат със 160 лева за година (ОБЗОР)

Средният разход на лице през четвъртото тримесечие на 2019 г. е 1670 лв. или това са близо 161 лв. повече спрямо същия период на 2018 г., показват данни на Националния статистически институт (НСИ) за приходите и разходите на домакинствата.

Търговците ще разполагат със 72 часа преди НАП да блокира касовите апарати

В случай на възникнал технически проблем, търговците ще разполагат с цели 72 часа, за да оправят фискалното си устройство. Досега срокът за това бе 1 ден, след което от Националната агенция по приходите (НАП) блокираше устройствата за плащане. По време на работна среща между агенцията и Сдружението за модерна търговия обаче бе постигнато съгласие този срок да се удължи, съобщиха от ведомството на Галя Димитрова.

Доходите скочиха с 13.7% за година

Средният доход на лице от домакинство се равнява на 1 770 лв. през четвъртото тримесечие на 2019 г. Това са 13.7% отгоре за година или близо 213 лв. повече спрямо последното тримесечие на 2018 г. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ) за приходите и разходите на домакинствата.