Снимки

Гласовото управление в автомобила е вече доста напреднало, но много от потребители биха се съгласили, че винаги има място за подобрение. Bosch се стреми да направи точно това с многоезичната си система за гласова асистенция, която може да отговаря на разговорна реч и потребителя може да я нарича, както му харесва.

Един от проблемите при гласово контролираните информационно развлекателни системи като SYNC на Ford е, че обикновено са настроени за предварително зададени команди, които трудно могат да се запомнят. Системата на Bosch е разработена така, че да премахне тази строгост и да позволи на водача да взаимодейства с гласовия асистент, използвайки естествена структура на изреченията, като че ли, гласовият асистент е пътник в колата, според Bosch.
Системата може автоматично да разпознава и говори с различни акценти и диалекти от 30 държави, без да променя настройките, както и да може да отговоря с 44 женски или 9 мъжки гласа. Също така автоматично приема дестинации въведени на други езици, което е много полезно при пътуване по европейските пътища.

Системата реагира първоначално на името Casey (Кейси), но водачът може да промени това име по всяко време с което иска, като отговаря на „Хей” последвано от избраното име.
 

Други полезни функции включват възможността за работа офлайн без връзка за данни, като автоматично ще извършва команди, които изискват връзка, например записи в календара, когато е отново онлайн и способността да разпознава най-подходящия контакт въз основа на местоположението на водача, времето и ситуацията. С други думи, ако има двама души на име Иван във контактите, системата ще разбере кой най-вероятно, водача иска да намери.

Bosch ще демонстрира системата на предстоящото изложение CES 2018.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Рентген с цветни изображения за по-добра диагностика

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Медицинските рентгенови снимки, все още са в ерата на черно-белите, неми филми. Разбира се, контрастът помага на лекарите да открият счупвания и фрактури на костите, но по-детайлни изображения биха могли да помогнат за откриването на други проблеми.

IBeat Heart Watch може да призове спешна помощ

Умен часовник спасява живот

IBeat Heart Watch може да призове спешна помощ

Съществуват безброй интелигентни часовници, които позволяват на потребителите да следят сърдечния си ритъм. IBeat Heart Watch също следи сърдечния ритъм, но може и да извика помощ, ако засече, че нещо не е наред.