31 станции ще зареждат електромобилите в Синята зона на Варна
3

31 станции ще зареждат електромобилите в Синята зона на Варна

Монтирането на 31 зарядни станции за електромобили в Синята зона във Варна започва до седмица. В края на месец май бе подписан договор за поставяне на зарядни станции и на интелигентна система за управление.

В момента уточняваме финалния дизайн на системата и очакваме до седмица да започнем монтажа, обясни директорът на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“, Младен Иванов. За публично ползване са предвидени 22 зарядни станции, от които 10 ще бъдат в Синя зоня - Център, а 12 - в Синя зона - Широк център.

Девет станции ще бъдат монтирани за обслужване на 18-те служебни електромобила на общинското предприятие. Собствениците на електромобили паркират и зареждат безплатно в Синята зона на Варна, напомни още Иванов. От вчера започна и приема на документи за локално платено паркиране на живущи и юридически лица във връзка с поетапното въвеждане на част от втория етап от Синя зона - Широк център във Варна. Още в първите дни документи са подали 410 варненци.

Вторият етап на Зоната обхваща Подзона 8, която включва и се ограничава от бул. „Сливница“, бул. „Осми Приморски полк“, бул. „Цар Освободител“ и ул. „Пирин"“, Подзона 9 - включва и се ограничава от бул. „Цар Освободител“, бул. „Осми Приморски полк“, булевардите „Царевец“, „Ген.Колев“ и „Чаталджа“, и улиците „Братя Бъкстон“ и „Битоля“. Подзона 10 - включва и се ограничава от бул. „Осми Приморски полк“, улиците „Капитан Рончевски“ и „Васил Друмев“, булевардите „Княз Борис I“ и „Цар Освободител“.

„Извършваме проверка и подновяване на поставените пътни знаци, на маркировката и рехабилитацията по улиците, включени във втория етап на Синята зона. Ремонтните дейности не са приключили, продължаваме работа, като до въвеждането в експлоатация на Зоната в началото на месец юли, всичко трябва да бъде изпълнено както трябва“, коментира още Младен Иванов.

Той допълни, че при получаване на сигнали от граждани, се реагира незабавно, като фирмите-изпълнители отстраняват посочените проблеми за своя сметка.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.