Снимки

Учени от Университета във Вашингтон, отпечатват 3D предмети и сензори, които комуникират с Wi-Fi устройства като смартфон или компютри, без да е необходимо да бъдат захранвани от батерии или от електрическата мрежа.

В основата на разработката е техника за отразяване на вълните, известна като обратно разсейване, при която околните радиосигнали от Wi-Fi рутер се отразяват от антена, отпечатана от смес от пластмаса и мед, към безжичен приемник. Вместо да се използват батерии за захранване на 3D отпечатания предмет или датчик, учените използват механично движение.
 

Когато течност завърти колело или бъде натиснат бутон, зъбни колела и пружини активират или дезактивират проводящ превключвател, като променят отразяващото състояние на 3D отпечатаната антена. Данните могат да бъдат кодирани в предмет посредством зъби на зъбно колело, като наличието или липсата на зъб определя колко дълго превключвателя ще остане в контакт с антената. Така създадените сигнали могат да бъдат превърнати в отчетливи изходни данни от Wi-Fi приемника.

„Когато, например, сипвате препарат за пране от бутилката, скоростта с която се въртят зъбните колела показва колко препарат изтича”, казва завеждащия  екипа Шям Гъллакота. „Данните от взаимодействието между 3D превключвателя и антената се предават безжично. Така приемникът може да следи колко препарат остава и когато спадне под определено ниво, може автоматично да изпрати съобщение до приложението Amazon на потребителя, за да поръча още.”


Екипът от лабораторията за Мрежи и Мобилни системи от Университета във Вашингтон е създал редица предмети, способни да усещат, следят и предават на други свързани устройства, като устройство измерващо количеството перилен препарат, метроном, кантар и държач за епруветка.


Екипа отпечатва и контролни устройства като бутони, копчета и плъзгачи, които биха могли да бъдат направени да комуникират с интелигентни устройства в дома, например, за контролиране силата на звука на свързана музикална система или поръчка за хранителни стоки от онлайн магазин на натискането на бутон.


Освен създаването на предмети, без батерии и електроника, които могат безжично да се свързват с интелигентни устройства. Екипът също така използва магнетизъм, кодирайки информация в 3D отпечатани предмети. Идентификационна информация, подобна на баркод, може да бъде вградена в предмет, отпечатан със смес от пластмаса и желязо и да се разчете с помощта на смартфон.
 

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.