Снимки

Безконечен залп от фалшиви новини по адрес на Делян Пеевски изстреляха глашатаите на задкулисието от Фабриката за фалшиви новини. Делян Пеевски

Проектозаконът за изсветляване на медийното финансиране, който внесоха нашият издател и колегите му от ДПС, докара до неистов бяс тружениците от Фабриката за фалшиви новини, които усилено започнаха да ровят за каквито и да е компромати по адрес на Пеевски, само и само да го оклеветят. Само че тъй като собствеността и финансирането на медиите от нашата издателска група, притежавана от Пеевски, са абсолютно прозрачни, глашатаите на задкулисието буквално нямат опорна точка, за която да се хванат, и затова започнаха да тиражират откровени измислици по адрес на Пеевски и да го пришиват към всички възможни теми, само и само да достигнат дневния норматив от фалшиви новини по негов адрес. Връх бележат стахановските напъни на ченгето от ДС Огнян Стефанов, чийто сайт „Фрогнюз“ се издържа с откраднати от Цветан Василев пари на вложителите в КТБ. Агент Академик, както са наричали Стефанов водещите му офицери в ДС, разхожда името на Пеевски по целия конспект от теми в новинарския поток, без даже да си дава труда логически да навързва манипулациите си. Целта е просто да се наводни публичното пространство с лъжи за нашия издател.

Опитните манипулатори от медиите на Прокопиев „Капитал“ и „Дневник“ пък прибегнаха до услугите на старата политкомисарка на Костов Нели Огнянова. И в двете издания по едно и също време дългогодишната медийна прислужница на Командира даде становище по законопроекта на Пеевски за медийното финансиране. Очаквано нейната оценка бе крайно негативна и повтори едно към едно тезите в предхождащата я публикация на „Капитал“. Огнянова дори си позволи да си измисля твърдения за семейството на Пеевски, цитирайки уж Цветан Василев. Това е ярко доказателство, че костовистката няма притеснение да лъже от името на Българския Мадоф, тъй като е наясно, че обслужва неговите интереси. Какъв експерт по медийно право е Нели Огнянова могат да разкажат по-паметливите представители на бранша, които помнят как в мандата на Костов тя написа скандален закон, целящ пълно подчинение на частните електронни медии на изпълнителната власт, в лицето на Драгалевския лаборант. Като награда за заслугите й Костов я изпрати в предшественика на СЕМ – НСРТ, където пък Огнянова издейства национален лиценз на бТВ и съответно акостира в ръководството на тази медия. Заради нея органът впоследствие промени правилника си, забранявайки на членове на съвета до 6 месеца след напускането си да започват работа в медии, на които са давали лицензи. Дебелоочието на Нели Огнянова обаче бе добре подплатено с политическия гръб на Иван Костов, тъй като тя и тогавашната му говорителка Стояна Георгиева бяха наричани политкомисарките на Командира.

Именно едно от пипалата на Стояна Георгиева – нейната служителка в „Медиапул“ Полина Паунова, е и сред най-дейните разпространителки на фалшиви новини в последните месеци. Репортерката, получаваща финансиране от редица гранотово зависими НПО-та, не се посвени вчера да намеси Пеевски дори в смяната на ръководството на кабелната телевизия BiT. Тъй като олигархичните благодетели на Паунова я бяха трудоустроили с тв предаване в кабеларката, а новият собственик на медията решил да промени цялата програмна схема, Паунова се ожали как аудиторията й нямало да може да се наслаждава на поредната й канонада от фалшиви новини за Пеевски. Показателно от списъка с гостите й за планираното предаване беше, че за да дебатират по четири различни теми, бяха поканени четирима активисти на „Дай, България“. Самата тя твърди, че най-много внимание планирала да обърне именно на нашия издател, и предварително се бе презастраховала, че ако предаването й бъдело свалено от ефир, това щяло да бъде най-голямото доказателство дали новият собственик налага цензура. Вариантът предаването й наред с редица други да бъде сменено заради нисък рейтинг в главата на Паунова не съществува. Причината е, че медиите, за които работи, по традиция са издържани от олигарси и не се влияят особено нито от нисък рейтинг, нито от слаб читателски интерес, тъй като основната им мисия е да тиражират опорните точки на своите задкулисни господари.

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фабриката пуска изтъркани манипулации за Пеевски

Фабриката за фалшиви новини вече тотално се изтърка с измислените сюжети по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски и за пореден път претопли добре познатата опорка за приписване на негови връзки с тютюневия холдинг „Булгартабак“.

Пратиха писмо по заръка на Василев

Платени пионки на повикване чернят България пред US Конгреса

Пратиха писмо по заръка на Василев

Писмо, изпълнено с лъжи по поръчка на Българския Мадоф, рисуващо страната ни във възможно най-черните краски, изпратиха до US Конгреса платени пионки на повикване. Най-малкото общо кратно между "авторите" на посланието са финикийските знаци, щедро раздавани им от банкера беглец Цветан Василев.