Снимки

Няма бойкот на президента, това е 100% фалшива новина. Това каза премиерът Бойко Борисов относно обвиненията в някои медии в бойкот на свиканото в понеделник от държавния глава Румен Радев заседание на КСНС за борбата с корупцията.

Както писа „Монитор“, от МС вече излязоха с позиция в отговор на твърденията, че управляващите умишлено са провалили срещата, която бе отложена за следващата седмица, поради липса на кворум. От нея стана ясно, че някои от членовете на съвета са отсъствали или са се появили само за известно време на „Дондуков“ 2 заради ангажименти, включително визити в чужбина.

„По-приятелски КСНС не съм имал нито с Плевнелиев, нито с Първанов, нито с тези президенти, с които съм работил“, увери Борисов. И уточни: „Закъснях за срещата при президента заради срещата си с работниците на ЕМКО, защото иначе щяха да пресекат улицата и да отидат пред президентството.“. По думите му дори било изпратено съобщение до участниците, че ще закъснее с един час.
„Като отидох на КСНС, вече има практика в това да се разсекрети стенограмата при президента, всички го бяха уведомили, че имат официални посещения за Интерпол, в Полша и Париж. Снощи с изумление разбирам, че ние бойкотираме президента. Това е 100% фалшива новина. По приятелски, седнахме, пихме кафенце, говорихме по различни теми“, разказа Борисов.

Междувременно министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че от от сряда започва работа по възстановяване на договорите на ЕМКО в пълния им размер. „Днес освен работниците на ЕМКО, спечели и Кинтекс от договора, който има с ЕМКО“, заяви Караниколов.

По време на брифинг в МС стана ясно още, че няма да има повече протести на работниците на ЕМКО.

Борисов припомни, че не е минало много време, когато военните заводи стояха без поръчки и работниците протестираха, защото няма работа, но вече имаме добър пазар навън. „Сега бързо намерихме решение на проблема заедно с ЕМКО и професионалистите от Кинтекс. И сега не само работниците ще вземат заплата, ЕМКО ще вземе печалба, но и държавата ще вземе повече пари“, заяви премиерът. Но и допълни, че се е разбрал с шефа на ЕМКО Емелиян Гебрев „онези дето ходят около слона и се хранят, които се накачулиха на протестите, за да се покажат по телевизиите“ да ги няма на срещите.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Агенцията за закрила на детето проверява социалните

Държавна агенция закрила на детето (ДАЗД) извършва проверка на дейността на дирекция „Социално подпомагане“- София . Поводът е случай с две деца, въвлечени в тежък и продължителен родителски конфликт. След дело в съда попечителските права били дадени на бащата, който майката определя като насилник.

Правят „Фестивал на фестивалите” край брега на река Сивек

Уникален по своя характер „Фестивал на фестивалите“ стартира в етнографския музей на открито „Етъра“, в него ще вземат участие 19 организации, работещи за популяризирането на здравословно хранене и свързани с народния бит ястия и напитки.