0

3000 кандидати напират да станат фермери на остров край Сицилия.

3000 кандидати напират да станат фермери на остров край Сицилия.

Работата е с безплатен пансион и квартира, но без заплата.

35-годишният фермер Луиджи Маза написал във Фейсбук: „Предлагам ви зима във фермата“. В обявата си той обяснил, че има нужда от помощ в неговия малък имот на остров Липари, част от Еолийския архипелаг, край северния бряг на Сицилия.

Интерес

Интерес към работата проявили хора от далечни страни като САЩ и Япония наред с такива от Франция, Испания, Обединеното кралство и Италия, пише британският „Телеграф“.

„Невероятно е колко голям бе интересът към работата - получавах съобщения във Фейсбук, WhatsApp, Telegram и по мейл. Настана малко хаос“, казва Луиджи Маза.

Имало и затрогващи истории, свързани с пандемията от коронавирус, включително такава на мъж от Бергамо - един от най-ударените от вируса градове в Италия. Човекът бил толкова притеснен, че COVID-19 ще се завърне, че решил да обиколи Европа с колело сам-самичък.

„Той е загубил всичко и сега страда от тревожност и клаустрофобия. Изобщо не иска да се връща в Бергамо“, обяснява фермерът Луиджи.

Японци

Японска двойка, която била блокирана в Европа през март заради преустановяването на полетите, също кандидатствала за работата. Японците решили да останат на Стария континент, изкарвайки прехраната си с фермерска работа.

В крайна сметка Луиджи спрял избора си на италианска двойка, която ще работи първите няколко седмици, и на двойка французи от Марсилия, които ще поемат фермата след това.

В момента се надига тревогата, че Европа вече навлиза във втора вълна на пандемията, отбелязва „Телеграф“.