300 фирми се регистрирали в сайт за имотни брокери

300 фирми се регистрирали в сайт за имотни брокери

300 фирми са се регистрирали в професионалния електронен регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти, създаден през 2020 г. от Национално сдружение „Недвижими имоти“ (НСНИ. В платформата те присъстват със своя опит и бизнес модел, както и с информация за образованието, професионалните квалификации, специализации, сертификати на брокерите и агентите. Справката в регистъра е безплатна за гражданите, съобщиха от сдружението.

Професионалният регистър дава допълнителна защита на потребителите, като чрез него те могат да изберат посредник при сделката с недвижими имоти, който гарантирано присъства на пазара, както и да се запознаят с наличната информация за него. Това намалява риска от измами на клиентите от страна на недобросъвестни фирми.

Професионалният регистър е поредната стъпка към регулация на бранша на услугите при сделки с недвижими имоти, която цели изчистване на нелоялните играчи от пазара и гарантиране на по-високо качество на предоставяната услуга, коментират от НСНИ. Платформата за момента е доброволна, но полага основата за бъдещия задължителен регистър, който ще бъде част от създаването на камара на брокерите.

От НСНИ изтъкват, че професионалният регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти предизвиква все по-голям интерес не само от страна на фирмите в бранша, но и от страна на потребителите и напомнят, че подобни регистри съществуват в почти всички сродни браншове.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.