30 проекта по „ Чиста околна среда 2020“ са одобрени в пазарджишко

30 проекта по „ Чиста околна среда 2020“ са одобрени в пазарджишко

30 проекта на общини, кметства, училища, обединени детски комплекси и детски градини в пазарджишка област ще бъдат финансирани в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2020“ и обявения от МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

До 10 000 лева ще получат 15 проектни предложения - на общините Брацигово и Септември и на кметствата в селата: Добровница, Гелеменово, Радилово, Капитан Димитриево, Кръстава, Грашево, Смилец, Дюлево, Сестримо, Мененкьово, Щърково, Бяга и Баня.Финансиране от 5000 лева ще получат за реализиране на проектите си и 10 училища от региона – езиковата гимназия ”Бертолт Брехт”, професионалната гимназия по икономика и мениджмънт и НУ ”Васил Друмев” в Пазарджик, както и основните училища в с. Ивайло и с. Гелеменово.

Сред одобрените проекти са и тези на ОУ„Проф. Марин Дринов” и на център за подкрепа и личностно развитие в гр. Панагюрище. Финансиране са спечелили и проектите на СУ„Народни будители”, гр. Брацигово,  НУ„Паисий Хилендарски” в гр. Стрелча и на ОУ „Васил Левски”, с. Кръстава, община Велинград.Пет детски градини от област Пазарджик също ще могат да реализират проектите си с финансиране от ПУДООС - ДГ„ Радост” и ДГ„ Еделвайс” във Велинград, както и детските градини в селата Добровница, Калугерово и Исперихово.

Основните дейности по утвърдените проекти са свързани с почистване и облагородяване на паркове, създаване и възстановяване на зони за отдих и спорт, изграждане на детски съоръжения, класни стаи сред природата, съоръжения за игра на открито и др.Изпълнението на проектите ще бъде проследено от РИОСВ – Пазарджик. След проверка и протоколиране на заложените и изпълнените дейности, директорът на екоинспекцията одобрява коректната им реализация пред ПУДООС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.