30 лв. за помощ на дете в училище от инфлуенсър

30 лв. за помощ на дете в училище от инфлуенсър

Родители дадоха задача на Слави от The Clashers да мотивира детето им за по-високи оценки

Да мотивира детето им да изкарва по-високи оценки в училище - това е една от задачите, които родители поставят на влогъра и инфлуенсър Слави Панайотов, по-известен като Слави от The Clashers. За да може любимецът на наследника им да се обърне в лично съобщение към него, те броят едва 30 лв. А авторът на трилогията „Топ мистериите“ очаква с интерес да разбере какви оценки получава фенът му след зареждащото послание.

В случай, че ученикът има нужда от допълнително мотивация - този път под формата на разговор със своя идол, това ще може да се случи срещу сумата от 150 лв. в платформата Greet.bg.

Онлайн звездите продължават да увеличават влиянието си, и то не само сред подрастващите. Неслучайно от сайта отчитат, че

сред най-търсените родни знаменитости

за отправяне на видеопослания са Слави, влогърите Ивайло Драгиев и Християна Пенева от Айде БГ, популярният от TikTok Kose Bose, Алекс и Дани Петканови и др.

Поддържането на активен контакт с феновете е и причината инфлуенсърите да се превръщат във все по-предпочитан източник на информация, препоръки и мотивация от страна на хората в България и по света. Неслучайно интернет звездите стават предпочитан играч в света на маркетинга. Нещо повече, потребителите са по-склонни да се доверят на инфлуенсър, отколкото на реклама, смята Ния Коцева, съосновател и изпълнителен директор на платформа за дигитален маркетинг.

88% от хората се доверяват на онлайн отзиви от познати лица и определят получаването на обратна връзка за продукт като определящ фактор при вземането на решения, сочи проучване на Nielsen от 2020 г. Най-голямото предизвикателство към компаниите остава да изберат подходящата личност, която да промотира продуктите им. Пред талантите пък стои на дневен ред въпросът за все още витаещото колебание от страна на фирмите да инвестират в такъв вид маркетинг.

Освен чрез рекламни публикации в Инстаграм, Фейсбук, YouTube или в друга мрежа онлайн знаменитостите могат да

добавят по сравнително скромни суми към месечния си бюджет

и чрез включването си в платформи за поздрави. Чрез тях те успяват да скрепят допълнително връзката си с феновете, като едновременно с това и разбират от какво се вълнуват техните последователи.

Ученето и придобиването на нови знания се очертават като вид тенденция в този нов вид на комуникация между дигиталните звезди и техните последователи. Освен че Слави от The Clashers мотивира дете да внимава повече в учебните часове, популярните лица от YouTube най-често са молени да превърнат видеоразговора със своите фенове в

кратки обучения по различни теми

Уъркшопове, мастъркласове и други по вид обучения са сред новите посоки, в които предстои да се развива сферата.

Най-често звездите в тази и други такива платформи като Greet.bg, Connectto, Chattyco и др. са молени да отправят пожелания за лични празници като рождени и именни дни. „Виждаме и все по-засилен интерес към запитвания за видеосъобщения, които са чисто мотивационни или окуражаващи, както и за сключена сделка или повишение в работата“, казва Климент Йончев, управител на първата компания.

Механизмът е сравнително ясен. Фенове могат да си поръчат поздрави от своите любимци, като за целта изпращат подробно описание на запитването си. За това, разбира се, те

заплащат съответен хонорар

като от платформата на Йончев допълват, че талантите сами избират колко да поискат от последователите си. Признават обаче, че част от тях не успяват сами да се ориентират и търсят съвет. Сумата варира в крайности. Някои артисти, които все още не се ползват с голяма популярност сред широката публика, записват поздрави срещу скромните 10 лв. Интернет звезди като доказаните влогъри Слави и Ивайло и Христина от Айде БГ искат съответно по 30 и 50 лв. В редки случаи сумата надхвърля 300 лв., като такъв хонорар искат Васил Василев-Зуека, Йордан Йовчев и синът на Софи Маринова - Лоренцо. В случай че искат да си полафят на живо с любимите си звезди, феновете могат да заплатят и допълнително за 15-минутен видеоразговор. Това обикновено се случва по Zoom, уточняват още от една от най-младите платформи за поздрави у нас. Надали е изненада, че и тук най-много заявки получават интернет звездите, сред които Слави Панайотов и двойката на Айде БГ.

Всеки артист има право да откаже да запише съобщение или поздрав, ако не му допадне поводът или не го почувства достатъчно лично. Ако това се случи, фенът, който е отправил запитването, ще получи автоматично парите си обратно.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.