Цената за вдиганата и репатрирана с „паяк“ кола във Варна се запазва, но ще бъде въведена такса при явяване на водача на мястото, на което е паркирал неправилно автомобила си. Това реши комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет във Варна.

Досега при такива случаи репатрирането се прекратяваше, ако колата не беше вече натоварена на платформата. Новата такса се въвежда, за да се покрият разходите за извършените действия за репатриране. Така се спестява на нарушителите разкарването до наказателния паркинг и заплащане на пълната сума за репартиране.

Таксата ще зависи от това в кой район е било извършено нарушението. За центъра и кв. „Аспарухово“ сумата ще е 30 лв. Собствениците на автомобили, паркирали в зона „Квартали“ с обхват „Чайка“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Възраждане“, „Победа“, „Изгрев“, „Галата“, „Св. И. Рилски“, ще плащат по 35 лв. За крайните квартали „Владиславово“, „Виница“, „Бриз“ и всички селищни образувания сумата ще е 40 лева.

Комисията по финанси и бюджет към Общински съвет – Варна реши още да се въведе максимална цена от 300 лева за престой на репатрирани неправилно паркирали автомобили, които престояват на наказателния паркинг. Това се прави, тъй като според действащите разпредби, задълженията на нарушителите в момента са трудно събираеми, като само за 1 месец трябва да се платят минимум 765 лв., а за година - поне 8 805 лв.

Има случаи, при които репатрираните коли стоят с месеци на общинския наказателен паркинг, а заради натрупаните сериозни задължения, собствениците се отказват от автомобилите си, които гният там с години. По данни на ОП „Паркинги и синя зона“ на общинския наказателен паркинг престояват коли отпреди 2012 година.

За да влязат в сила новите такси, те трябва да бъдат обсъдени и гласувани на сесия на Общинския съвет. Заседанието, на което ще се гласува и Бюджет'2019, е насрочено за 30 януари 2019 г. от 9 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна.

По темата: Варна паяк
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трайно безработни почти няма, сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия

Трайно безработни почти няма. Това сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия. Докладът е изготвен по поръчка на Община Варна от  Института за пазарна икономика и е под надслов „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Офталмолозите във Варна вече имат предпазни шлемове

Уникален предпазен шлем за офталмолози бе създаден във варненската Университетска болница за очни болести във Варна. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение, проф. д-р Христина Групчева, цитирана от Радио Варна.

95 досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19

От началото на въвеждането на извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 95 досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, свързани с нарушаване на карантината.