3 нови магистърски програми с акредитация за дистанционно обучение

3 нови магистърски програми с акредитация за дистанционно обучение

Четвърта поредна програмна акредитация за срок от 5 години получи професионалното направление „Информатика и компютърни науки“ на ВСУ „Черноризец Храбър“ от Националната агенция по оценяване и акредитация към Министерски съвет.

Варненският свободен университет продължава да е единственият в България с акредитирана в дистанционна форма на обучение бакалавърска специалност „Информатика и компютърни науки“. НАОА увеличи и броя на студентите, които могат да се обучават в специалностите от направлението.

За първи път са акредитирани в дистанционна форма и три от магистърските програми в направлението „Дигитален маркетинг и уеб дизайн“ на български език, „Софтуерно инженерство и мениджмънт“ и „Data Science“ на английски език. Програмите се предлагат и в редовна и задочна форма на обучение.

Магистърските програми „Софтуерно инженерство и мениджмънт“ и „Киберсигурност“ също са акредитирани в редовна и задочна форма на обучение. Акредитирана е и докторската програма „Информационни системи и технологии, информатика и компютърни науки“. В момента в програмата се обучават двама български и пет чуждестранни докторанти. Предстои записване на още двама български докторанти.

Специалностите от компютърните науки са сред най-предпочитаните от кандидат-студентите във Варненския свободен интерес. В сегашните условия към дистанционната форма на обучение в бакалавърската програма „Информатика и компютърни науки“ проявяват интерес кандидати от България, САЩ, Канада, Германия, Нидерландия и др.

Вече започна приемът на студенти за дистанционна форма на обучение в новоакредитираните специалности. Първият випуск бакалаври по информатика и компютърни науки в дистанционна форма на обучение ще се дипломират на специална виртуална церемония в края на юли т.г. Абсолвентите се реализираха професионално още по време на обучението си, съобщават още от университета.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.