3,7% безработица във Варна за лятото

3,7% безработица във Варна за лятото

През август равнището на безработица във Варненска област продължи да намалява и в края на месеца достигна 5,1%, съобщават от Регионалната служба по заетостта.

Регистрираните безработни са 11 352. В сравнение с август 2019 г. равнището на безработица се е увеличило с 2,2 процентни пункта, а регистрираните безработни са с 4 979 повече. В град Варна броят на регистрираните безработни в края на месец август 2020 г. е 6 417, като равнището на безработица е 3,7%.

На годишна база, спрямо август 2019 г., се отчита ръст на безработицата с 1,9 процентни пункта и с 3 267 безработни повече. На работа в област Варна през август са постъпили 1 520 безработни, като на първичния трудов пазар реализация са намерили близо 88% от общия брой започнали работа. През август продължиха действията за устройване на работа на лицата от уязвимите групи на пазара на труда. В заетост са включени 327 младежи до 29-годишна възраст. Преходите в заетост на млади хора са 21,5% от всички реализирани през месеца. На работа са устроени и 93 продължително безработни лица, които са с регистрации в бюрата по труда повече от 1 година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.