Снимки

Тол такса ще се събира за 80% от републиканските шосета или за между 16 000 и 18 000 от пътищата I, II и III клас в България. Това се казва в съобщение до медиите на KapschTrafficCom, която спечели обществената поръчка за внедряване на тол система с национално покритие в България за камиони с тегло маса над 3,5 тона. Поръчката включва изграждане и техническа поддръжка, както и въвеждане на електронна винетка за леки автомобили. Проектът ще продължи 19 месеца и включва: доставка и инсталация на 500 терминала за регистриране и издаване на електронни винетки, 100 автомобила за контрол, 100 пункта за претегляне в движение и

 

100 портала за тол контрол

 

както и изграждане на изчислителен център и офис за поддръжка. Kapsch TrafficCom има на разположение 7 месеца за финализиране на инфраструктурата.

За българската тол система ще се използва патентована система за сателитно идентифициране на превозните средства и събиране на тол таксите. Тази система използва бордово устройство и

 

сателитна технология за идентифициране на камионите

 

 

и определяне на позицията им, както и автоматично събиране на тол таксите. Предимството на това технологично решение е в неговата гъвкавост. То позволява тол таксата да се изчислява на база на изминато разстояние, маса на превозното средство, категория на пътя, време от деня и моментно състояние на трафика.

България е шестата европейска държава, в която компанията е натоварена да изгради тол система с национално покритие, след като направи това в Австрия, Швейцария, Полша, Чехия и Беларус. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Изтеглят 1,1 млн. яйца от фермата с птичия грип в Добричко

Български яйца от ферма за кокошки в добричкото село Дончево ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип, съобщи д-р Райна Иванова от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) пред БНТ. Изтеглените яйца са около 1,1 милиона, поясни още тя.

Търгът ще се проведе на 10 юли 2018 г. с първоначална цена 50 287.50 лева

НАП продава дърводелски цех заради неплатени дългове

Търгът ще се проведе на 10 юли 2018 г. с първоначална цена 50 287.50 лева

Апетитен производствен имот продава на търг през месец юли НАП - офис Пазарджик, съобщават от пресцентъра на приходната агенция. Имотът - дърводелски цех, намиращ се в гр. Ветрен, е собственост на длъжник на агенцията.

Две трети от институциите си „говорят“ електронно

99% от шефовете чиновници парафират с е-подпис

Две трети от институциите си „говорят“ електронно

Почти всички български чиновници ползват електронен подпис. Най-често това са ръководителите (91%), следвани от служители с ключови права – 88 на сто, докато по-ниските шефове в администрацията с електронно парафиране са приблизително около 52%, показва Консолидираният годишен доклад за вътрешния контрол в публичния сектор за 2017 г.