Снимки

Директорът на спешната болница „Пирогов” проф. Стоян Миланов е подал оставка не само като шеф, но и като национален консултант по спешна помощ, съобщиха от лечебното заведение. Това потвърдиха и от Министерството на здравеопазването.

Като причина за подаването й Миланов посочи смяната на тричленния борд на директорите на „Пирогов” с петчленен, която е направена със заповед на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев със заповед от 16 февруари.

С нея досегашните членове на Съвета на директорите д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, като така се прекратяват техните пълномощия. Министър Семерджиев е издал още заповед, с която задължаваща новия борд да назначи за временно изпълняващ длъжността директор на болницата д-р Асен Балтов.

“Предложих на проф. Миланов да остане в Съвета на директорите, но той не пожела. Не задължавам никого с нищо. Приемам всякакви оставки“, коментира служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев.
„Пирогов“ е номер едно по задлъжнялост сред всички болници, чийто едноличен собственик е държавата в лицето на Министерството на здравеопазването, уточниха от ведомството.
Към 31 октомври 2015 година размерът на задълженията са били 23 986 000 лева. Година по-късно, към 31 октомври 2016-а, дълговете са  надхвърлили 24 613 000 лева, като от тях просрочени са 13 824 000 лева.
„С увеличаването на борда на директорите и подсилването му с юрист, а от днес и с финансист, се надяваме да се подобри управлението, здравните и финансовите показатели на „Пирогов“, каза още д-р Семерджиев.

Това е втората подадена оставка от досегашния директор на "Пирогов" д-р Стоян Миланов за последните две години. През февруари 2015 г. той поиска да се оттегли, като обясни, че депозирането на оставката му е личен морален акт, продиктуван от "невъзможността при сегашната ситуация болницата да функционира по начина, по който аз искам". Тогава обаче оставката му не бе приета от здравния министър д-р Петър Москов и напрежението в "Пирогов" бе туширано.

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В седем общини раздават екопечки за следваща зима

Седем общини си разделят по 65 млн. лв. за закупуване на печки за отопление на пелети. които ще бъдат раздадени безплатно на гражданите, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Финансирането по принцип е за 21 града, включени в наказателната процедура за качеството на въздуха срещу България.

Спряха вноса на близо 4 тона дрехи с токсични химикали

Близо 4 тона дрехи със силно токсични химикали са спрени за внос в страната. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, чиито здравен контрол заедно с агенция „Митници“ са проверили контейнери с текстилни изделия и облекла, декларирани за внос у нас от трети страни. Количеството е открито при 922 пратки с блузи, рокли, панталони, тениски, дамски и мъжки ризи, работни униформи шалове, спално бельо, дамски и мъжки пижами.

7.9 млн. лв. държавни средства отиват за намаляване на безработицата

7.9 млн. лв. държавни средства отиват за намаляване на безработицата, съобщиха от социалното министерство. Разпределението на финансите се извършва по области на база на средногодишното равнище на безработица през предходната година.