Снимки

Siemens за първи път представи своята концепция eHighway през 2012 г., когато хибриден дизелов - електрически камион, движейки се по пътя, може да вдигне своя специално разработен пантограф, за да се свърже с електропроводите над него и да се движи само на електрическа енергия.

Миналата година проектът eHighway премина от изпитания към реалното инсталиране на 2 километра от обществените пътища в покрайнините на Стокхолм, Швеция. Сега Siemens обяви подобни планове за 10 км участък от автомагистрала A5 в Германия.
Първите изпитания на eHighway по обществена магистрала в Германия бе поръчано от федерална област Хесен (Hesse) и трябва да бъде завършено до края на следващата година. Трасето тръгва от Zeppelinheim / Cargo City Süd до летище Франкфурт и отбивката за Darmstadt / Weiterstadt – което е около 10 км федерална магистрала.
Планирането, изграждането и поддръжката на системата ще бъдат поверени на Siemens, а цялостното управление на проекта ще бъде отговорност на Hessen Mobil, органът ръководещ управлението на пътищата и транспорта в областта.

„Системата ще бъде използвана в реални транспортни мрежи и ще докаже практичността на неутралния за климата превоз на товари, в градския район на Франкфурт”, заяви Герд Риеглухт от Hessen Mobil.

Както при предишните eHighway инсталации електропроводи ще захранват електрическото задвижване на хибриден товарен камион. При движение под тези елктропроводи, камионите ще се задвижват само с електричество, като хибридният дизелов двигател се включва, когато напусне еHighway и се движи по нормалите пътища без електропроводи.
Siemens съобщава, че системата е потенциално два пъти по-ефективна от тази на влаковете ICE, кто същевемнно намалява замърсяването на въздуха.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

American Express се бори с пластмасата в океаните

Изработват карти с отпадъци от океана

American Express се бори с пластмасата в океаните

Въпреки усилията да се справим с проблема с пластмасовите отпадъци, от изчистването на плаващата в океаните пластмаса за повторна употреба, до опаковките за еднократна употреба в магазините, нарастващият брой изображения на огромни плаващи острови от пластмаса, все още предстои много работа.

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.

Откриват технологичен център за деца в столицата (ГАЛЕРИЯ)

На 23 юни в София Тех Парк отваря врати TechnoMagicLand - интерактивен технологичен център за деца и младежи, където ученици, преподаватели и родители ще имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо и да си отговорят на тези и още много въпроси.