Проектът Solar Roadways в САЩ, успешно инсталира слънчеви панели за производство на електроенергия на паркинги и градски площади, но по-интересно е това, което се случват при нас в Европа. Френският министър на околната среда, енергетиката и моретата, Сеголен Роял (Ségolène Royal), днес официално пусна в експлоатация един километър път акумулиращ енергия от слънцето в Нормандия. Близо 3000 Wattway панела са поставени на пътя за малко селце в северозападна Франция, като се очаква да произвеждат средно по 767 киловатчаса електроенергия дневно, достигайки своя връх през летните месеци, до 1500 кВтч.

 


Около 2880 фотоволтаични панела са поставени от южния изход на Route RD5 в Tourouvre до мястото, където се среща с шосе N12 в le Gué-à-Pont. Панелите са проектирани да издържат на натоварването от движението по пътя и може да бъдат свързани към електрическото оборудване или мрежи.

Инсталацията се очаква да произвежда някъде около 280 MWh електроенергия всяка година, като ще предостави на местните жители допълнителна електроенергия. Произведената електроенергия ще се подава към мрежата управлявана от Enedis.

”Този пробен пътен участък ни позволява да подобрим процес за инсталиране на нашите фотоволтаични панели, както и тяхното производителност, за да е възможно оптимизирането на нашите иновации”, казва за Wattway, Жан-Шарл Брозат.

Държавното финансиране на проекта е в размер на € 5 милиона, за изграждането и тестването му през следващите две години, като се очаква около 2000 автомобила да преминават върху панелите всеки ден.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Компанията търси партньори за разработване на технологията

Автономни работни превозни средства от Honda

Компанията търси партньори за разработване на технологията

Honda тества своите нови четириколесни мотоциклети, които могат да бъдат програмирани да извършват автономно множество полезни задачи. Прототипите имат приложение при операции по търсене и спасяване, гасене на пожари, в строителството, земеделието, озеленяването и почистването на сняг, като компанията търси партньори, които да ускорят разработването на технологията.

Nova 4 използва кръгъл отвор в дисплея

Huawei задава дизайна при телефоните за 2019

Nova 4 използва кръгъл отвор в дисплея

Първоначално въведения правоъгълен отвор, в дисплея на новите модели телефони, вече се превърна в много по-малък кръгъл отвор. Nova 4 на Huawei е един от първите смартфони, които притежават такъв дисплей и със сигурност няма да бъде последният, като телефоните на Samsung, Xiaomi и другите компании, вероятно ще използват подобен дизайн през 2019 г.

Електронните очила се отличават с дизайн и лекота

Очилата nReal Light предлагат смесена реалност

Електронните очила се отличават с дизайн и лекота

Очилата със смесена реалност започват да навлизат на пазара. Компанията Magic Leap започна да предлага очилата си по-рано през година, но само на разработчици, като съществуват слухове, че и Apple планира да представи свой очила през следващите няколко години, но за сега потребителите могат да очакват с нетърпение през 2019 г., единствено очилата nReal Light.