Снимки

Новите технологии играят жизненоважна роля за хората с увредено зрение, помагайки им да се ориентират в ежедневието си. Идеи, като високотехнологични и бастуни и очила, вече са реалност, както и умната каишка Sunu, която се предлага от този месец.


Sunu е използва комбинация от сонар и обратна връзка с вибрация, помагайки на потребителя да заобикаля препятствия. Този процес на ехолокация е същия, който прилепите използват, за да се ориентират, изпращайки звукови вълни които се отразяват от обектите и така преценяват на какво разстояние са от тях.


Sunu използва данните от сонара и предоставя обратна връзка, като засича предмети на разстояние до 4 метра. Колкото по-близко е обектът, толкова по-силна е отразената звукова вълна и каишката вибрира по-силно, като по-слабите вибрации показват, че има малко повече пространство около потребителя.

Силата на вибрациите може да бъдат променяна чрез придружаващо приложение за смартфони, въпреки че производителите казват, че това е по избор, тъй като не всеки, който ще използва Sunu, задължително трябва да има смартфон. Акумулаторната батерия издържа четири часа непрекъсната употреба.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.

S-500 може да изгражда 26 етажни структури

Най-големият строителен 3D принтер в света

S-500 може да изгражда 26 етажни структури

Руска компания представи най-големия строителен 3D принтер в света, способен да отпечата шест етажа сграда, преди да реагират местните власти. Принтерът S-500 е разработка на строителната групата АТМ - СПЕЦАВИА.