Снимки

Елитната бригада на армията ни – 68-а "Специални сили" в гарнизон Пловдив набира 30 командоси. Процедурата за заемане на вакантните войнишки длъжности вече е обявена, като конкурсът ще се проведе от 28 до 30 юни, уточниха от МО. Кандидатите трябва да са завършили граждански средни или висши училища и могат да подават документи до края на март до командира на бригадата чрез структурите на Централното военно окръжие. Конкурсът ще включва изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Назначените на военна служба ще преминат след това обучение в съответствие със заеманите длъжности, което ще включва изпълнение на парашутни скокове, високопланинска и алпийска подготовка, стрелба с различни видове стрелково оръжие и друга специализирана подготовка, за да защитават целостта и независимостта на страната и да изпълняват задачи за противодействие на съвременните рискове и заплахи.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Здравната ДАНС с нов шеф

След като прокуратурата започна разследване на корупционни практики и образува наказателно производство за престъпление по служба в Изпълнителната агенция „Медицински одит”, популярната като здравната ДАНС се оказа с нов шеф.

ДС пак впрегна агент Хранова

Ченгета и протестъри устройват нов водевил под формата на протест в София. Слугите на Българския Мадоф Цветан Василев ще се опитат с всички сили да стегнат редиците пред Министерски съвет в понеделник. В основата на активното мероприятие е личното НПО на банкера беглец "Ние, гражданите", което се ръководи от ченгето от ДС с псевдоним Ана Хранова Вера Ахундова.

Студентските общежития стават хотели

Между 14 и 18 лв. трябва да подготвят желаещите да пренощуват на общежитие в Студентски град, като сумата варира спрямо блока, в който са решили да се настанят. Ако гостите желаят да си гарантират, че ще бъдат сами в стаите, те трябва да платят всяко едно от леглата, намиращи се в помещението. Така те трябва да заплатят съответно между 28 и 36 лв. за двойна стая и от 42 до 54 лв. за тройна.