За книгата „Пророчицата Ванга единствената връзка между земята и небето“ на петричката дългогодишна учителка Величка Ангелова отново се заговори, защото всички предсказания, които пророчицата е направила, а Величка е описала в книгата си са се сбъднали досега. Ангелова се е запознала с предсказанията от личните си срещи с нея, но и от 8-те тома книги за гости в къщата на пророчицата в Петрич и тази на Рупите, в които много, много хора пишат за споходилото го щастие след срещите си с Ванга. „Три са чудодейните икони на Богородица– моята тук, в Роженския манастир и в скалата над Бачковския манастир“, казвала й Ванга.

Величка Ангелова от 21 години живее в САЩ заедно със съпруга си Божидар, който по професия е електроинженер. Дъщеря им Рени учи и работи в Аir Forсе на САЩ, а синът Любомир работи в СNN и също учи в САЩ. Тя е родена в село Занога, в Осоговската планина. Завършила е Учителският институт "Надежда Крупская" в София. През 1977 г. завършва и СУ "Свети Климент Охридски", специалност география и педадогика. Дълги години учителства в различни училища в Сандански и Петрич.

Каква е връзката на учителката с Ванга? Сближават се около майката на съпруга й Божидар – Райна Иванова, известна навремето шивачка в Петрич. Райна и съпругът й  живеели на квартира при сестрата на Ванга Любка. Шивачката губела едно след друго децата си. Тогава Любка я завела при сестра си и Ванга й предрекла, че скоро ще забременее и ще роди момче точно на 24 декември. Така се появил Божидар на връх Бъдни вечер. Оттогава Райна шиела безплатно дрехите на Ванга и двете станали много близки. Около мъжа си,  пък,  Величка Ангелова се сближила с Ванга, която често я допускала до себе си и неведнъж  е ставала свидетел как пророчицата изпада в транс и разговаря с мъртвите.

 Макар и да живеят в САЩ Величка и Божидар, който по професия е електроинженер построили църква „Св. Дух“  в с. Занога, Осоговската планина. Всяка година те оставят децата си Рени и Любомир, които са офицери в американските ВВС и се връщат в България на Свети Дух, за да раздават курбан в църквата. След една такава молитва за здраве, отслужена от покойния Неврокопски митрополит дядо Натанаил момиче от левкимия от Кюстендил оздравяло от левкимия. 

Величка Ангелова е претърпяла и огорчения от издателя на книгата си: „През 2006 г.  предадох редактиран ръкописа и снимки в издателство „Дими 99“, защото те имат и собствена печатница „Звездан“.  Сключихме договор, платих си всичко и скоро получих тиража, който го продавахме на цена 6 лв. Каква беше изненадата ми, когато мои познати след едно поредно мое идване след няколко години ми казаха, че книгата ми е отпечатана отново и се продава на цена 10 лв“.  Без нейно знание и съгласие  издателството отпечатва втори тираж и го продава в интернет.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Данъчните оценки по нови критерии от 2021 г.

Данъчните оценки на имотите ще се определят по нови критерии от 2021 г., обяви председателят на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов по време на среща на кметовете от мандат 2019-2023 г. с правителството.