Снимки

Столичното летище посрещна своя 5-милионен пътник. Петя Стоянова кацна от Варна с полет на авиокомпания Bulgaria Air.

Големият трафик от нискотарифните компании доведоха до рекорд на Летище София. ''Може би тази година ще имаме и 6 мил. пътници. Това е резултат на работата на авиокомпаниите, както и на летището“, обяви изпълнителният директор Владимир Рапунджиев. Той подари на Стоянова ваучер за посещения в салоните за гости на летището на стойност 150 евро, а от Bulgaria Air й подариха златна карта с различни привилегии при пътуване.

В момента се водят преговори с авиокомпаниите за нови дестинации от аеропорта. Миналата година 20 хил. пътника не достигнаха, за да достигне тазгодишния рекорд.

За първи път през далечната 2006 г. столичното летище посрещна над 2 милиона пътници. Година след въвеждане в експлоатация на Терминал 2, през 2008 г., бяха обслужени над 3 млн. пътници (3.2 млн.). През 2013 г. те нараснаха на 3.5 млн., през 2014 г. достигнаха 3.8 млн., а 2015 г. - над 4 млн.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕК поиска Airbnb да работи по европейските правила

Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените, съобщиха от ЕК.

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

Близо 6,5 млн. лева от просрочени задължения събра НАП Добрич

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП Добрич до средата на юли, след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.