Край на номерата за съдебно измъкване на пияните и дрогираните шофьори.С обща наредба на МЗ, МВР и МП се запушват най-често използваните възможности за избягване на наказание. Освен, че ще получават наказание дори и при отказ от проба , нарушителите ще плащат от джоба си кръвните проби. При оспорване, ще се прави нов тест в две различни лаборатории, решението ще е вече не от един лекар, а от комисия. Ще има и контролна проба, която ще се пази година.

Или иначе казано - този път наистина може и да се спре възможността за корупция и подменяне на пробата. Спира се и граничещото с абсурд оспорване от ловки адвокати на качеството на иглата, с която е взета пробата и дали мястото е почистено с правилния разтвор.
Срамно беше, че този цирк се разиграваше на фона на нарастващите жертви и катастрофи, извършени от тези шофьори. Само през 2016 най-много са хванатите след употреба на канабис и амфетамини. И изобщо най-много са нарушителите между 18 и 24 години.
Ето, че най-после има възможност да се сложи край на тази безотговорност и лесна възможност за измъкване. Както и с въвеждането отново на скрити камери, така и в този случай ще има бързи добри резултати. Защото е добре джигитите да знаят предварително, че няма да могат да се измъкват от полагащото им се наказание.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Истерията около един първолак

Да си първокласник – то не е шега! Да си родител на първокласник пък си е истинско финансово изпитание. Минимум 450 лева струва на едно семейство закупуването на всичко необходимо за бъдещото първолаче. Като се има предвид, че детските надбавки за едно дете са 40 лева, излиза, че цяла година мама не трябва да ги пипа и да ги къта за първия учебен ден.

Дигитални консули – да, ама надали

Трябва да е тренди, да не го е направил никой още масово и да прави добро впечатление на хората. Това е рецептата за успех за всеки начинаещ специалист по „връзки с обществеността“, давана от известни и не толкова свестни експерти по темата. Така звучи и идеята българите по света да се свързват с нашите консулски служители, ако изпаднат в беда чрез мобилните си телефони.

Възход и падение на българския джендър

Решение № 13 по дело 3/2018 на Конституционния съд на Република България от 27 юли 2018 година ще заеме специално място в историята на страната, а вероятно и в историята на Европа и света. С него по аргументиран и категоричен начин беше посочено, че т.нар. „Истанбулска конвенция” (по-нататък само „Конвенцията”) противоречи на духа и буквата на българската Конституция. Този документ, прочие, носи претенциозното наименование „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”.