И Гергов в битката за лидер на БСП

И Гергов в битката за лидер на БСП

Пловдивските социалисти избират нов председател и ръководни органи

Пловдивските социалисти ще проведат редовната си отчетно-изборна конференция в събота. На избора за председател на БСП – Пловдив ще се явят проф. Красимир Мурджев, Илия Гатев, инж. Петър Бояджиев и адв. Тодор Кръстев. Четиримата от общо 11 номинирани са подписали декларации за съгласие да участват във вота.

Настоящият лидер на пловдивските социалисти Георги Гергов благодари на структурите за номинациите си и  обяви, че ще се състезава за поста председател на НС на БСП.

175 делегати, излъчени от районите,  ще участват в работата на Конференцията. По решение на Градския съвет от сряда поканени да представят своите виждания за бъдещето на БСП са кандидатите за национални лидери с най-много номинации.

По програма те ще имат възможност за кратки презентации около 15.00 часа, след провеждането на гласуването. На таен вот делегатите ще подредят съставите на Градския съвет и Градската контролна комисия, и ще изберат председателите им. Кандидатурите за председател на ГКК са седем. За първи път от влизането в сила на новия партиен устав младежите ще бъдат в отделна листа, която им гарантира 20-процентна квота в новия пленум.

Форумът ще започне в 10 часа в зала България на Международен панаир – Пловдив. Дневният ред предвижда политически доклад и отчет на четиригодишния мандат на Градската партийна организация, отчет за дейността на Градската контролна комисия, приемане на решения за работата през следващия мандат и избор на председател и ръководни органи на БСП – Пловдив.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.