Над 265 000 души са подалите заявления за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон, от началото на кампанията до момента.

На близо 210 000 от тях вече са издадени заповеди за отпускане на целевата помощ. А отказ са получили 33 670 човека, заявиха от Агенция социално подпомагане.

При сравнение на данните за отпуснати помощи за периода 01.07.2018 г. до 06.10.2018 г. и периода от 01.07.2019 г. до 06.10.2019 г. се отчита увеличение на отпуснатите помощи за целевите групи, чиито праг за достъп до този вид помощ беше разширен най-много с промените в Наредбата през 2019 година. След промените хората с увреждания, възрастните хора и особено онези от тях, които живеят сами, имат право на помощи за отопление, коментират от агенцията.

От там напомнят също, че 31 октомври е крайният срок, в който всички нуждаещи се от целева помощ за отопление, могат да подават документите си в дирекциите „Социално подпомагане“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лекции по икономика като на кино в Чубу

Лекции по икономика се провеждат по начин, сякаш гледаш филм за индустриалната революция. Огромни екрани, затъмнена зала и движещи се картинки разказват за историята на световната икономика. Това се случва във факултета по икономика на един от най-големите университети в региона Чубу, в Япония.

Заради мъглата: Буферни паркинги без пари утре

Заради повишените стойности на фини прахови частици през днешния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през утрешния ден – 10 декември Столичната община въвежда безплатни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт, съобщиха от пресценътра на кметството.