Снимки

Оръжейният бос Емилиян Гебрев, който е верен авер на укриващия се от правосъдието български Мадоф Цветан Василев, се включи в медийната машина за манипулация на задкулисието. В програмно интервю, дадено в удобния ефир на bTV, основният играч в схемите на банкер-беглец за отмъкване на завода от активите на избушената КТБ, буквално се превърна в разпръсквател на фалшиви новини.

В рамките на 30 минути, колкото водещият Антон Хекимян бе отделил за „скъпия“ си гост, Гебрев избълва куп клевети в опит да прикрие финансовите машинации, чрез които орките на Василев се опитват да отмъкнат оръжейната фабрика въпреки наложените й запори от две държавни институции – НАП и КОНПИ. Напълно в духа на опорните точки на олигархията, макар и

с недомлъвки Гебрев преповтори вечната мантра,

че депутатът и наш издател Делян Пеевски и прокуратурата са „виновници“ за всички злини в държавата. Превръщането на тази теза в постоянна дъвка от всички говорители на задкулисието е породено от серията разкрития, които изданията „Телеграф“, Монитор“, Агенция „Монитор“ и „Политика“ направиха за престъпните схеми на „Агнешките главички“ и опитите им за овладяване на държавата.

Сред най-отявлените лъжи, които оръжейния търговец изрече в ефир е тази, че бил собственик на „Дунарит“. Сигурно на оръжейния търговец много му се иска това да е вярно, но проверка в търговските регистри на страната показва, че това не е вярно. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество вече обяви публично, че акциите на „Кемира“ (дружеството мажоритарен собственик на завода) в „Дунарит“, са запорирани от държавата и не могат да бъдат прехвърляни. Допълнително е налице запор и от Националната агенция за приходите върху същите акции. Нещо повече управителят на „Кемира“, дружеството мажоритарен собственик на „Дунарит“ е заявил пред съдия-изпълнител, че акциите в „Дунарит“ са били предадени в прокуратурата – обстоятелство оповестено публично от КОНПИ. Тоест

няма как Гебрев да е „купил“ от когото и да било тези акции.

От размахания хвърчащ лист пред Хекимян, става ясно, че това най-вероятно е последна страница от протокол на нотариус, пред когото очевидно са били представени временни удостоверения, от които пък той бил констатирал, че Гебрев е собственик.

Друга лъжа е и това, че пионката на Василев бил купил „Дунарит“ от Асен Бабански, когото посочи за негов бивш собственик, а българският Мадоф нямал нищо общо със завода. Фактите показват друго - Бабански никога не е бил собственик на „Дунарит“, а единствено и само изпълнителен директор на „Хедж Инвестмънт България“ и управител на „Кемира“. Видно от списъка на акционерите в Търговския регистър, собственик на „Хедж Инвестмънт България“ е офшорката „EFV International“, собственост на самия Цветан Василев. Този факт бе официално потвърден чрез подписана от него декларация за собственост – обстоятелство публично оповестено от шефа на КОНПИ Пламен Георгиев. Гебреб се пробва да прикрие и връзката между Василев и директорите на оръжейницата, която е публична известна. Както Кръстю Кръстев, така и останалите двама членове на Съвета на директорите на „Дунарит“ Никола Киров и Тодор Трифонов, са абсолютно доверени лица на Василев, одобрени лично от него. Никола Киров участва или е участвал в управлението и на други фирми-бушони около КТБ, като например „Фина-С“, „Шип инвест“, „Сън Сити 03“, „Хедж инвестмънт“.

Сред най-опашатите лъжи, които Гебрев избълва в ефир, е тази, че парите, платени от „Дунарит“ на Държавната консолидационна компания отивали във „Виафот“. Целта на това твърдение е да се създаде инсинуацията, че парите на „Дунарит“ едва ли не потичали в джобовете на дружеството, което медийно всички участници в схемата пробват да изкарат свързан с Пеевски. В действителност обаче

вместо плащане, това дружество ще получи непродаваеми вземания от КТБ,

минали веднъж публична продан, като документите за това са налични в Търговския регистър по партидата на „Дунарит“.

Самият оръжеен бос така и не отговори на най-важния въпрос как е купил завода и как и на кого е платил цената и колко е тя? И защо, ако можеш да прехвърлиш запорирани акции (както самият Гебрев твърди), Наказателният кодекс предвижда, че разпореждането със запорирани вещи представлява престъпление. Все въпроси без отговор. Истината е една – „Дунарит“ е собственост на офшорната компания „EFV International“, притежавана от Цветан Василев. EFV стои на върха на веригата от фирми – „Хедж Инвестмънт България“ и „Кемира“, щедро кредитирани от КТБ с повече от 200 милиона лева, които не са върнати на банката. Платеното от „Дунарит“ на „Държавна консолидационна компания“ вземане на „Миролио“ за 25 милиона евро е само част от тези дългове. „Дунарит“ е дружество, което прави бомби – важно за националната сигурност, а е собственост на офшорка, контролирана от обвиняемия Василев. И което на всичкото отгоре финансира фараона по схеми създадени между Василев и управляващите „Дунарит“ - чрез банкови сметки на дружеството в Румъния, за да води същият своята пропаганда срещу държавата.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.

Слуга на БГ Мадоф клевети Пеевски

Верният паж на мустакатия фараон Цветан Василев Огнян Стефанов сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски.