Снимки

21-годишният студент Тодор Маринов, който нападна незрящи туристи в Несебър отново се размина с килията, но отива под домашен арест. Това реши Бургаският Окръжен съд, след като прокуратурата протестира решението на магистратите в Несебър, които му наложиха най-леката мярка - парична гаранция от 3 000 лв.

В съдебната зала Тодор демонстрира разкаяние и заяви, че съжалява за инцидента. Освен това не искал умишлено да нарани туристите. Той се оправда, че агресивното му поведение било провокирано от групата словашки туристи. Той няколко пъти им свирил с клаксона на "Мерцедес"-а си, дори опитал да ги заобиколи. После една от жените му чукнала по стъклото и той се изплашил, което било и причина да си изтърве нервите.

"Дадох им достатъчно време, за да се отдръпнат, но те не го направиха. Аз подскочих, стреснах се. Не знам защо реагирах така, аз съм спокоен човек. Нямаше как да видя, че са слепи", оправда се Тодор. Обясненията му обаче не трогнаха съдия Даниел Марков, който веднага го обори с контрааргумент, че хората са били с бели бастуни, които е странно да не бъдат забелязани. "И 10 пъти да им свириш, това са слепи хора, ами ако бяха глухи.....?", риторично запита съдията.

През цялото време обвиненият студент твърдеше, че е със спокоен и уравновесен характер. На противоположно мнение бе прокурора, който посочи, че според резултата от експертизата, Тодор лесно изпада в свръх емоционални състояния и има изключително нисък праг на въздържане. От държавното обвинение определиха решението на Несебърския районен съд за освобождаването му срещу 3 хил. лв. гаранция като неправомерно и незаконосъобразно. Според обвинителите, младият мъж е демонстрирал дръзко и брутално незачитане на реда в България и погазване на нормите в обществото. С това становище се съобрази и съда.

"Грубо погазване на правни и етични норми. Този начин на поведение на фона на хиперемоционалната ти структура крие риск ти да възприемаш една ситуация като провокативна и да извършиш нещо по-опасно. И да ти вземем гаранцията, тя ще е в тежест на родителите ти. А ти трябва да стоиш на хладно", каза съдия Даниел Марков, след което измени наложената мярка от "парична гаранция" в "домашен арест". Само тежкото заболяване на Тодор го спаси от килията.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Плашат с глоби от по 500 лева подсъдимите за грабежа от сестрата на Цар Киро

Освен с присъди подсъдимите за грандиозния грабеж на златни бижута за над половин милион лева от сестрата на Цар Киро Марийка Илиева, може да се сдобият и с глоби. Йордан Станчев, Марин Петров, Александър Данев и Александър Кочев не можеха да сдържат емоциите си в съдебна зала и репликираха свидетели. Наложи се съдия Силвия Цанкова да предупреди четиримата, че след всяка тяхна реплика в залата, ще последва глоба от по 500 лева. Това стана ясно по време на последното заседание на окръжния съд в Пловдив по делото за грабежа на царкировата сестра Марийка Илиева на 71г.

11 кокошки и 4 петела – веществени доказателства по дело срещу офицер

11 кокошки, 4 петела и 18 патки са в списъка на веществените доказателства по делото срещу бившия командир на карловската Стрямска бригада генерал Димитър Шивиков. Той отговаря пред Военния съд в Пловдив по обвинение, че, докато е бил шеф на бригадата, е предоставял на общини от региона безвъзмездна помощ за техни празници.

В обвинението става дума за палатки и посуда, като тави и черпаци, за които не бил искан наем, както и за хора, които да помогнат в приготвянето на храната и да обезпечат тържествата.