2500 домакинства в София са поискали подмяна на старите печки с екологични

2500 домакинства в София са поискали подмяна на старите печки с екологични

Над 2500  заявления са  подадени до момента в Столична община за получаване на безплатен екологичен уред по проекта за замяна на старите уреди на твърдо битово гориво с по-екологични алтернативи- пелети, газ, електричество или ТЕЦ. Това съобщават от Столична община.

За улеснение на гражданите от общината провеждат серия от изнесени информационни срещи по места, в рамките на които екипът информира гражданите и отговаря на въпроси.

Експертите помагат и при попълването на заявленията.    Срещите се провеждат по предварително обявен на страницата на проекта график (www.sofia.bg/en/opos), като целта е до края на месеца да бъдат посетени всички квартали и села, в които преобладава отоплението на твърдо битово гориво.

Проектът на Столична община за безплатна подмяна на отоплителните уреди на домакинствата е част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в столицата и се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд и от националния бюджет.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.