250 човека от община Пазарджик ще получават по домовете си топла храна

250 човека от община Пазарджик ще получават по домовете си топла храна

Община Пазарджик подготвя проект по Целева програма “Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020г“. Ако бъде одобрен, от 1 май тази година, 250 жители на община Пазарджик ще получават топъл обяд по домовете си.

Потребителите ще са от уязвими групи, които са в бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация от 25 населени места от общината. Топъл обяд те ще получават всеки работен ден до 30 юни, а стойността на проекта е 29 хиляди лева.

„С тази услуга, която предоставяме още от 2016 г., ще подкрепим жители на общината, които са самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с доходи под линията на бедност. За нас е много важно да се грижим и за тях като гарантираме, че помощта ще достигне до най-нуждаещите се“, коментира кметът Тодор Попов.

Програмата за предоставяне на топъл обяд  стартира още през 2016 г. с 200 потребители от 11 населени места, като стойността на проекта беше 72 864 лева. През 2017 г. са включени 360 човека от 16 населени места, а общината печели проект за  505 978,00 лева, с който осигурява топла храна всекидневно.

„Приготвената храна – супа, основно ястие, хляб и десерт (поне веднъж седмично), ще се доставя до домовете и е различна от тази на социалния ни патронаж. Всяка година се стремим да разширяваме кръга на подпомаганите от нас съграждани, които са в трудно социално положение“, каза кметът Тодор Попов.

Предстои подписване на новия договор за община Пазарджик за предоставянето на всекидневния топъл обяд по програмата, реализираща се от АСП, като целта е приготвяне и доставка на топъл обяд до дома на хората от уязвими групи.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.