25 допълнителни техници и експерти ще подпомагат ЦИК при вота

25 допълнителни техници и експерти ще подпомагат ЦИК при вота

Общо 25 технически сътрудници и експерти ще подпомагат ЦИК покрай изборите. Това реши ЦИК на своето заседание.

В техния правилник на работа им дава възможност да назначат на срочни трудови договори лица до 3 месеца преди вота и до 2 месеца след изборите, които да им помагат с приемането на документите и протоколите от РИК, както и след това за обработката на данните и за изработването на бюлетина ЦИК за резултатите.

В резултат ЦИК увеличи щатното си разписание за времето от 17 май до 31 август, като става дума за 7 броя главни експерти и 18 броя технически сътрудници.

Наред с това ЦИК ще уточни на сайта си, че според новите поправки в ИК, лицата, заети в произвеждането на изборите като членове на СИК, охрана на съответната секция или поддръжка на техническите устройства за машинното гласуване, може да упражнят правото си на глас в дадената секция. За целта те трябва да бъдат вписани допълнително в списъка, ако имат право да гласуват в съответния вид избор и да попълнят декларация по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. Досега на

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.