Близо 25 000 сигнала са подадени за първото полугодие в националната система „112“. От тях 14140 са разпределени на Столична община. Това стана ясно по време на подписване на партньорски договор между двете институции. Споразумението бе подписано от кмета Йорданка Фандъкова и директорът на националната система „112“ Цветомир Цеков.

От началото на годината на-много са сигналите за „престъпление срещу личността“- 4653, за пожари – 1856, транспортни произшествия – 1072, инциденти с животни – 651, медицински инциденти, възникнали в детски градини, училища и общински сгради – 717. Сред оплакванията на гражданите са случаи на неправилно паркирали автомобили, силен шум от съседи, неработещи светофарни уредби, пожари в контейнери.

Цветомир Цеков посочи, че с подписанотона споразумението се отбелязва нов етап в сътрудничеството между двете ведомства за оказване на помощ и превенция при защита на столичани. От своя страна кметът Йорданка Фандъкова отбеляза, че през годините общината е разработила успешни и иновативни модели за реакция при различни бедствия, аварии и кризи, както и за превенция. „Това е благодарение на добрата координация и доброто сътрудничество с всички служби“, каза кметът. Тя припомни, че кметството е било първото, която през 2015 г. е инициирало и създало работна станция на системата 112 в центровете на общината за видеонаблюдение и за реакция при криза. Според нея това намалява времето за реакция при кризисна ситуация и създава много по-добра среда и възможност за координация с останалите служби.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лорита Радева: Само в кв."Младост" има замърсяване на въздуха

Показанията на станциите към 7 ч. тази сутрин са под 50 микрограма, с изключение на станцията в "Младост", където тези стойности са по-високи. Това каза пред БНТ Лорита Радева, председател на комисията по околна среда в Столичната община.

Габровци скочиха срещу проект за модернизиането на АЕК „Етъра”

Петима бивши директори на Архитектурно-етнографския комплекс „Етъра” в Габрово се вдигнаха на бунт срещу проект, предвиждащ неговото превръщане в музей за креативен културен туризъм. проектът ще бъде финансиран по ОП "Региони в растеж" по оста "Регионален туризъм" с инвестиционен приоритет „Съхраняване, опазване, популяризиране и развитие на природното и културното наследство”.

Студенти превръщат аудитории в кинозали

Студентските съвети и клубове са неизменна част от живота в родните вузове. Младежите организират различни събития - превръщат аудиториите си в кинозали, правят тематични партита, организират научни форуми и спортни състезания.