Снимки

Екип от японски инженери по роботика е създал нов хуманоиден робот, който анатомично наподобява мускулно-скелетната сложност на човек. Роботът наричан Kengoro, демонстрира човешките си способности, като завършва серия от упражнения, включващи лицеви опори и клякания.

Лабораторията JSK към университета в Токио разработва хуманоидни роботи в продължение на няколко години. Kengoro е последната версия от серията, която стартира през 2001 г. с робота на име Kenta.

Целта на изследването е да се разработи робот, който може да действа като истински човек, позволявайки разнообразни приложения, като по-добри манекени за изпитания при катастрофи, за подобряване на анализа на мускулните при спортисти и тренировки. Както и потенциала да се произвеждат напълно идентични хуманоидни роботи.

Kengoro е най-модерният робот създаден досега от екипа е по-сложен структурно от която и да е от по-ранните версии, но може би най-интересното е изкуствената му система за изпотяване, която имитира начина, по който хората се изпотяват, но този процес има и прагматична функция, предназначена да предотврати прегряването, пускайки вода по скелета и изпускайки парата от малки отвори.

 

Kengoro демонстрира поредица от подобни на човешки движения, които приличат на тежка физическа тренировка и докато роботът не притежава свръхестествените способности на други андроиди, като най-новия робот Atlas на Boston Dynamics, който скача, но Kengoro притежава човешки качества, което е доста обезпокояващо.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Рентген с цветни изображения за по-добра диагностика

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Медицинските рентгенови снимки, все още са в ерата на черно-белите, неми филми. Разбира се, контрастът помага на лекарите да открият счупвания и фрактури на костите, но по-детайлни изображения биха могли да помогнат за откриването на други проблеми.

IBeat Heart Watch може да призове спешна помощ

Умен часовник спасява живот

IBeat Heart Watch може да призове спешна помощ

Съществуват безброй интелигентни часовници, които позволяват на потребителите да следят сърдечния си ритъм. IBeat Heart Watch също следи сърдечния ритъм, но може и да извика помощ, ако засече, че нещо не е наред.