Снимки

Добавената реалност помага по интересен начини, при избора на продукти поставяйки ги в дома на потребителя. Приложение, наречено Plant Life Balance, използва подобен подход, базиран на научни изследвания, за да помогне на потребителя да избере и подреди в дома си точното количество растения за пречистване на въздуха и духа,


Научни изследвания показва, че растенията могат да подобрят качеството на въздуха, също така правят и пространството по-приятно за обитаване. Екипът създал новото приложение стига още по-далеч, като преглежда повече от сто научни статии, за да разработи индекс за качеството на живот според броя на растенията в дома. Това е система оценяваща как различните растения могат да подобрят живота на градските обитатели, отчитайки два основни показателя, качеството на въздуха и добро физическо състояние.


Индекса отразява, как различните растения абсорбират летливи органични съединения и други частици като прах, полен, сажди и дим, както и как растенията могат да подобрят производителността и социалното поведение. Дори взема под внимание площта на листата на растението, колко големи са самите растения и кои комбинации от малки и големи растения могат да оказват най-голямо въздействие в зависимост от пространството.

Този индекс е основата на приложението. Потребителя прави снимка на стаята със смартфона и въвеждат броя и размера на растенията в пространството. Приложението след това оценява колко здравословно е пространството и позволява на потребителя да промени подредбата, като поставя виртуални растения в стаята и определя размера им.

Използвайки каталог с повече от 90 вида растения, които могат да бъдат поставени в стаята, приложението след това съставя списък с избраните от потребителя растения, които може да бъдат закупени от най-близкия разсадник. Приложението е безплатно и е достъпно за iOS и Android устройства.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Рентген с цветни изображения за по-добра диагностика

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Медицинските рентгенови снимки, все още са в ерата на черно-белите, неми филми. Разбира се, контрастът помага на лекарите да открият счупвания и фрактури на костите, но по-детайлни изображения биха могли да помогнат за откриването на други проблеми.

IBeat Heart Watch може да призове спешна помощ

Умен часовник спасява живот

IBeat Heart Watch може да призове спешна помощ

Съществуват безброй интелигентни часовници, които позволяват на потребителите да следят сърдечния си ритъм. IBeat Heart Watch също следи сърдечния ритъм, но може и да извика помощ, ако засече, че нещо не е наред.