Общинските проекти за управление на минерални находища ще получат 50% безвъзмездна финансова помощ от екоминистерството. В началото на септември кметовете ще могат да кандидатстват за субсидията, с която да финансират проекта си. Кметовете могат да използват находищата не само за балнеолечение, но и за отопление. „Общините, които стопанисват минерални извори, ще могат да ползват безлихвен заем за тяхната разработка“, обясни министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред БТВ. Целта на програмата е да стимулира общините да развиват минерални находища, които стопанисват. Общините, които искат да се възползват от възможността, трябва да представят бизнеспроект заедно с финансово-икономически анализи, с които да се докаже устойчивостта и ефективността на инвестицията. В момента у нас се разработват 62 находища в 45 общини.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Столична община след сигнал за отрова: Водата в София не е опасна

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на “Софийска вода”.

Кв.

Вижте къде няма да има вода утре в София

Кв. "Димитър Миленков" ще остане временно без водоподаване

На 21 май 2018 г. (понеделник), във връзка с диагностика на уличен водопровод в кв. "Димитър Миленков", се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 16:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на: кв. "Димитър Миленков"

Посолството на Република България в Хавана е получило официална информация от кубинските власти

Няма българи сред жертвите в Куба

Посолството на Република България в Хавана е получило официална информация от кубинските власти

Посолството на Република България в Хавана е получило официална информация от кубинските власти, с която се потвърждава, че сред жертвите на самолетната катастрофа няма български граждани, съобщи пресслужбата на Министерството на външните работи.