Ясно беше, че наглата престрелка в Слънчев бряг, която застраши туристическия сезон, ще има ответна реакция. Още тогава от прокуратурата казаха, че ще държат престъпния контингент под око и заедно с ДАНС и другите служби ще действат безкомпромисно. Преследването и застрелването на Ицо Полицая след обир вчера показва, че държавата ще спечели битката и бандитите трябва да знаят, че може да не стигнат до скъпо платени адвокати, които ще протакат делата им, а те ще продължат да безчинстват. Затова бе съобщено демонстративно, че тази група е наблюдавана. Това е знак към контингента, че с арогантната демонстрация на безнаказаност е приключено. Проблемът със сигурността на гражданите обаче остава. Не за друго, а защото и в Слънчев бряг, и в Софийския квартал “Разсадника” се стреляше сред десетки нищо не подозиращи граждани. И двата случая за щастие няма жертви сред гражданите. Разбира се, когато се стигне до престрелка на публично място, винаги има опасност. Но след като е заявено, че е започнала мащабна акция за пресиране на бандитите в цялата страна, би следвало операциите да се извършват така, че максимално да бъде защитен животът както на участващите барети и полицаи, така и на намиращите се наблизо граждани. Извинения, че е трябвало да се чака да извършат престъплението и тогава да се действа, не звучат убедително. Още повече, че и в двата случая се видя, че престъпниците не се колебаят да стрелят. Това допълнително трябва да окуражи службите да неутрализират този контингент, но с повече прецизност.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Истерията около един първолак

Да си първокласник – то не е шега! Да си родител на първокласник пък си е истинско финансово изпитание. Минимум 450 лева струва на едно семейство закупуването на всичко необходимо за бъдещото първолаче. Като се има предвид, че детските надбавки за едно дете са 40 лева, излиза, че цяла година мама не трябва да ги пипа и да ги къта за първия учебен ден.

Дигитални консули – да, ама надали

Трябва да е тренди, да не го е направил никой още масово и да прави добро впечатление на хората. Това е рецептата за успех за всеки начинаещ специалист по „връзки с обществеността“, давана от известни и не толкова свестни експерти по темата. Така звучи и идеята българите по света да се свързват с нашите консулски служители, ако изпаднат в беда чрез мобилните си телефони.

Възход и падение на българския джендър

Решение № 13 по дело 3/2018 на Конституционния съд на Република България от 27 юли 2018 година ще заеме специално място в историята на страната, а вероятно и в историята на Европа и света. С него по аргументиран и категоричен начин беше посочено, че т.нар. „Истанбулска конвенция” (по-нататък само „Конвенцията”) противоречи на духа и буквата на българската Конституция. Този документ, прочие, носи претенциозното наименование „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”.