23 куб. м незаконна дървесина е задържана в ДЛС Тервел

23 куб. м незаконна дървесина е задържана в ДЛС Тервел

Незаконна сеч на 23 куб. м дърва е констатирана на територията на ДЛС-Тервел през последните 10 дни. Над 30 обекта за добив на дървесина са проверени от служители на стопанството за периода.

В първата седмица на юни, при извършване на проверки от служителите на ДЛС-Тервел, с разписка за отговорно пазене са задържани нерегламентирано добити 14 куб. м дърва. Нарушението е констатирано в района на с. Бресница, а за него е съставен констативен протокол по Закона за  горите. За незаконната сеч са сезирани органите на МВР и е образувано досъдебно производство.

През тази седмица, по време за служебни обходи от горските стражари на стопанството, е констатирана незаконна сеч на 9 куб. м в землището на с. Ангеларий. На извършителите на бракониерската сеч са съставени два акта за нарушения и два констативни протокола, които са изпратени в РДГ Варна.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.