23-годишната Тантелка напуска Околовръстното, щяла да се омъжва

23-годишната Тантелка напуска Околовръстното, щяла да се омъжва

Транссексуален отива на пробация, Блондито плати 1000 лв глоба

Да напусне завинаги досегашното си работно място, отбивка на околовръстното шосе край Стара Загора и да скъса завинаги с проституцията, обеща тържествено в съдебна зала 23-годишната Василка Х.С., която застана пред Темида в Града на липите за получаване на трудови доходи по неморален начин.

Младата мургавелка, която е ходила на училище до втори клас и почти не може да чете се призна за виновна, че в продължителен срок: от 19 юли 2017-а до 10 юни т.г. е препечелвала средствата си в шубраките край пътя недалеко от доскорошното сметище на Стара Загора край село Еленино. Най-честите и клиенти са били шофьори на ТИР-ове. Дневната й заработка не надхвърляла 50 евро, като почти половината отивала за сутеньора, който обаче преди два месеца изчезнал от страната и вече нямало кой да отваря „чадър“ над нея.

Веска Тантелка, както е позната в старозагорската ромска махала Лозенец проститутката, е родена в Нова Загора. От 13-годишна започнала сама да си вади прехраната, дори за известно време била считана за „елитна“. След като пиян клиент й избил седем предни зъба се наложило да премине в графата на околовръстничките, разказа тя пред съда патилата си. Напоследък почти престанала да „работи“, защото си намерила приятел, който дори обещал да се ожени за нея.

Момчето било много добро, редовно ходело на сбирките на евангелската черква в махалата, имал своя къща и работел във фирмата за сметосъбиране.

Заради чистата й от криминални прояви биография и искреното разкаяние, съдът одобри постигнатото споразумение между служебния защитник и наблюдаващия прокурор, по силата на което 5-месечният престой зад решетките се отлага за 3 години.

За последните 7 месеца пред старозагорския районен съд са преминали общо 4 „труженички“, показва справката за разгледаните дела по чл. 329 ал.1 от НК.

Едната от подсъдимите, 32-годишна вдовица с прозвище Блондито и  с „офис“ в землището на село Богомилово, е била глобена с 1 000 лв. Другата - 26-годишната Анка И. ще полага 150 часа обществено полезен труд без възнаграждение, а третата /познатият като трансесксуален Танко Г. / ще  премине през двугодишен  пробационен период.

Като „капка в морето“ коментират броя на този тип дела дългогодишни юристи, които напомнят, че този член от наказателния кодекс е мрачна „останка“ от тоталитарната държава и дълги години след 10 ноември 1989-а е бил забравен. Прилагането му се възродило в края на 90-те години на миналия ХХ в, въпреки че проституирането е съществувало от „време оно“ и май е време да бъде законово легализирано както е в белите държави. Опитите да бъдат накарани „жриците“ да плащат данъци като „компаньонки“ поне в Стара Загора за безрезултатни, показва справката.На практика мургавелките застават пред Темида покрай някоя поредна акция на МВР, поне през  последните две години няма осъден за сутеньорство.

 

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.