22 плувни басейна са били проверени във Варна и съседните курорти през седмицата във връзка с готовността им за летния туристически сезон. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града, цитирани от радио „Фокус“ - Варна.

В междуведомствената комисия са участвали представители на РЗИ, общинската администрация и Водно-спасителната служба към Българския червен кръст. Басейните трябва да имат пречиствателни инсталации, да се обеззаразяват редовно и да имат назначени спасители. По време на проверките не са констатирани нарушения.

До 30 април концесионерите и наемателите на басейни и плажове във Варна трябваше да подадат заявления за разкриване на обектите. След проверка те получават разрешенията за ползване на морски плажове и басейни за 2019 г., които са валидни до 31 октомври. За басейните за целогодишно ползване разрешителните важат в рамките на една година.

Със заповед от 29 март сред разрешените и подходящи за къпане и плуване водни площи на територията на Варна са плажовете „Панорама-Север“, „Панорама-Юг“, „Златни пясъци“, „Ривиера“, „Чайка-Север“, Кабакум-Север“, „Кабакум-Север 2“, „Кабакум-Централен“, „Кабакум-Централен 2“, „Кабакум-Юг“, „Кабакум-Бисер“, „Кабакум-Русалка“, „Слънчев ден“, „Сахара I“, „Св. св. Константин и Елена“, „Св. св. Константин и Елена“ (Минерален басейн-Север), „Св. св. Константин и Елена“ (Минерален басейн-Юг), „Малък плаж“ на Св. Св. Константин и Елена, „Св. Илия“, „Св. св. Константин и Елена-Юг“, „Буните“, „Буните II“, „Рибарски плаж“, „Варна - Централен“, „Варна - Южен“ и плаж „Аспарухово“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

България отделя 0,1% от БВП за електронно управление

Държавата инвестира 0,1% от Брутния вътрешен продукт за електронно управление, стана ясно по време на заседание на временната парламентарна комисия за установяване на хакерската атака в НАП. В сравнение, страните от Западна Европа инвестират между 0,6% и 0,8% от БВП, заяви директорът на държавна агенция „Електронно управление“ Атанас Темелков.

Правят нова компютърна гимназия във Варна

Частно училище по компютърно моделиране и компютърни системи, което в момента се намира на територията на Техническия университет във Варна, може да стане държавно. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев, който ще обсъди възможността с представители на Техническия и Икономическия университети.

Контейнери за стари дрехи ще има и в Русе

Контейнери за стари дрехи ще се появят скоро и в Русе. Общинските съветници одобриха на днешното заседание договор за сътрудничество между общината и дружеството „Хюманита“ за събиране и употребяване на текстил.