Снимки

Фабриката за фалшиви новини даде заден от първоначалната си позиция по законовите промени, целящи постигане на прозрачност в собствеността и финансирането на всички печатни и онлайн медии, внесени от депутата и наш издател Делян Пеевски и колегите му от ПГ на ДПС Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева. Един от рупорите на манифактурата за клевети – сайтът „Клуб Z“ на подсъдимия за данъчни престъпления Огнян Донев, излезе с програмна, но анонимна статия, с която се пробва да загърби първоначалната скандална с абсурдността си опорка, лансирана от него и останалите болтчета във Фабриката срещу промените – че измененията, целящи прозрачност, били цензура, заменяйки я с още по-шизофренна теза. Според новата опорна точка те всъщност били добри, но и лоши - защото са внесени от Пеевски. Реален аргумент, подкрепен с доказателства, какво точно ги прави лоши, след като той е вносител, няма, но липсата му не е и изненадваща. Причината е, че подобни аргументи просто няма. Депутатът е враг №1 на Фабриката по една единствена причина – автор е на вече окончателно приетите законови промени, които ще прекратят финансирането й от активите, разграбени при вторичния грабеж на КТБ. А сега внася и законови изменения, които ще осветят онази част от медиите, използвани от задкулисието за манипулиране на обществото. Именно това се опитва да избегне „Клуб Z“, чиято статия е всъщност истеричен опит да изкара „кафеви“ и „непрозрачни“ всички останали медии извън себе си и останалите гайки и болтчета от манифактурата за клевети, създадена от подсъдимите олигарси Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев и ортака им Сашо Дончев. Напълно в стила на старата поговорка за крадеца, който се пробвал да хвърли вината си върху останалите, сайтът на Донев изрежда поредица от критерии, които трябвало да послужат за идентифициране на медиите, неотговарящи на журналистическите стандарти и обяснява, че те „обслужват олигархията, разпространяват фалшиви и хибридни новини, издигат в култ жълторията, дори ако тя е по-скоро измислица“. Абсурдното в случая е, че изредените точки характеризират самия „Клуб Z“. Сайтът е собственост на човек, подсъдим за укриване на данъци в особено големи размери. Разпространява фалшиви новини, в това число и в самата статия, която за пореден прави внушение за връзка между Пеевски и „Булгартабак“ и сделката за Дипломатическия клуб в Бояна – все манипулации, които лъсват при елементарна проверка в официалните регистри на страната и дотук са били опровергавани десетки пъти. И пуска непроверени материали със сензационно звучене, но с неверни факти.

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пригласят на Фабриката и на английски

За да удрят Пеевски и страната: Анонимни сайтове пускат фейкове отвън

Пригласят на Фабриката и на английски

Фалшиви новини за страната ни пускат сайтове, регистрирани отвъд пределите й. Интернет страниците действат като естествена периферия на Фабриката за фалшиви новини, създадена от обвиняемия за аферата „ЕВН“ енергиен олигарх Иво Прокопиев, медиите му и присъдружните им издания, собственост на останалите ментори на задкулисието – подсъдимите Цветан Василев и Огнян Донев и ортака им Сашо Дончев.

 

Фабриката с нов залп срещу Пеевски

Пореден залп от манипулации срещу депутата и наш издател Делян Пеевски изстреля Фабриката за фалшиви новини, която плътно следва позвината на олигархията: Нито ден без фалшива новина за Пеевски. Сайтът „Клуб Z”, собственост на подсъдимия за укриване на данъци в размер на десетки милиони левове олигарх Огнян Донев, публикува обширен материал на един от основните си глашатаи - Иван Бедров.

Фабриката избяга от отговорите за лъжите срещу Пеевски, не си прие декларацията

Истината за пореден път се оказа неудобна за организаторите на пропагандната акция, маскирана като форум за свободата на словото– олигарсите Прокопиев, Дончев и Донев и присъдружната им Фабрика за фалшиви новини, като те избягаха от отговорите на въпросите за лъжите, пропагандирани от тях срещу Пеевски.