Община Пазарджик спечели проект „Услуги в дома“, по който в продължение на година и половина 213 души от града и 31 населени места в общината

ще се възползват от услугите на „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. Стойността на проекта е 508 172 лв., като по него ще се предоставят почасови интегрирани здравно-социални услуги, съобщи на редовния си брифинг кметът Тодор Попов.

В рамките на проекта ще бъдат назначени четирима социални работници, 11 медицински специалисти и 40 домашни помощници. Ще бъде предоставяна и психологическа подкрепа за възрастните хора, като за целта двама психолози ще работят в продължение на над две хиляди часа с бенефициентите на проекта.

За нуждите на мобилните екипи ще бъде закупен и автомобил, който ще осигури възможността за постоянно присъствие на експертите в домовете на хората.

 

По темата: социални услуги
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Правят изнесено бюро за подаване на лични документи в Сърница

Във връзка с изтичащия през 2020 година срок на валидност на голям брой документи за самоличност на гражданите, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик в сътрудничество с община Сърница ще организира изнесено бюро за подаване и обработка на заявления за издаване на лични документи (лична карта, и паспорт) в гр. Сърница. Това съобщиха от местната общинска администрация.

Младежи-доброволци дариха кислородни палатки на отделението за новородени

Доброволци от „Съвета за младежка политика“ дариха на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик пет кислородни палатки. Средствата, с които са закупени уредите, са в размер на 1000 лв. Те са събрани в рамките на кампанията „Пазарджик обича“, която се реализира през изминалата 2019 г. Това е голяма кауза, зад  която застанаха много хора и днес правим първото дарение на МБАЛ-Пазарджик.