Снимки

Над 82 000 лева ще отдели парламентът за поддръжка на рентгеновите системи и металните детектори. Това стана ясно от обществена поръчка, пусната от администрацията на Народното събрания.

Самата поръчка е за 69 000 лева без ДДС и е за сервизно обслужване и ремонт на 8 системи и 8 металдетекторни рамки, каквито има на отделните входове на Народното събрание. Става дума за детекторите и във двете сгради на парламента – там където се провеждат пленарните заседания и в бившия Партиен дом, където са заседанията на комисиите и кабинетите на отделните депутати.

През проверка през детекторите минават всички посетители в парламента. Изключение от това правило са само депутатите, за които проверките не са задължителни.

За обслужване на системата парламентът ще наеме фирма, а желаещите да подадат оферта имат срок до 12 декември. В документацията по поръчката е записано, че задължително два пъти годишно рентгенови системи и металдетекторни рамки ще бъдат проверявани, а при повреда тя трябва да бъде отстранена до 24 часа.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Здравната ДАНС с нов шеф

След като прокуратурата започна разследване на корупционни практики и образува наказателно производство за престъпление по служба в Изпълнителната агенция „Медицински одит”, популярната като здравната ДАНС се оказа с нов шеф.

ДС пак впрегна агент Хранова

Ченгета и протестъри устройват нов водевил под формата на протест в София. Слугите на Българския Мадоф Цветан Василев ще се опитат с всички сили да стегнат редиците пред Министерски съвет в понеделник. В основата на активното мероприятие е личното НПО на банкера беглец "Ние, гражданите", което се ръководи от ченгето от ДС с псевдоним Ана Хранова Вера Ахундова.

Студентските общежития стават хотели

Между 14 и 18 лв. трябва да подготвят желаещите да пренощуват на общежитие в Студентски град, като сумата варира спрямо блока, в който са решили да се настанят. Ако гостите желаят да си гарантират, че ще бъдат сами в стаите, те трябва да платят всяко едно от леглата, намиращи се в помещението. Така те трябва да заплатят съответно между 28 и 36 лв. за двойна стая и от 42 до 54 лв. за тройна.