Снимки

Пореден екшън със самонастанили се и самозабравили се роми. Жандармерия потуши (временно) страстите в Асеновград. Междувременно роми биячи от село Борован нападнаха полицай, а инцидентът дори не намери място в криминалната хроника. Може би по същата причина, поради която в автобусите по някои линии в столицата никога не се качват контрольори. Вероятно се страхуват да не бъдат набити, задето са се осмелили да третират ромите като равни с по-светлите им събратя. Иначе управата на Асеновград се закани да разруши незаконните къщи. Може, ама друг път. Ще стане същото като при „Баталова воденица“. Едни антибългарски комитети ще се втурнат да обясняват, че не може самонастанилите се да бъдат лишени от жилището (което им се полага по право?!) и ще изискват да има „заменки“. Ама където и когато нарушителите пожелаят. По тази логика адвокатите на заловените крадци трябва да настояват да има обезщетение, за да се компенсират престъпниците за плячката, която им се полага (по право?!).

 

26 юни, понеделник

Девиз на деня: Лети, лети... дрон

 

Китайски номер в столичния КАТ. Дронът, който трябвало да влезе в служба на работливите полицаи, взел та отлетял, накъдето му видят очите. Търсили го, но не го намерили. Според запознати грешката на издирвачите на забегналия дрон е била, че не са проверили в най-близките храсти. Може дронът да се е бил маскирал там като катаджия.

 

Случка във Видин:

- Еее, ебаси якият дрон! Сигурно е оня, дето избягал от столичния КАТ.

- Тоя па, не виждаш ли, че това е комар.

 

Детето магьосник Хари Потър възмъжа. 26-и юни е рождената му дата. Тази година вълшебникът с мълния на челото навърши 20. И все така продължава да е машина за пари. Доказателство, че магическата пръчица е еволюирала катаджийска палка.

 

Злите езици твърдят, че все пак на предицата й се виждал края. Предпоследната част щяла да е „Хари Потър и удостоверението от пенсионното. Последната: „Хари Потър и надгробния камък“.

 

- Защо Хари Потър има белег под формата на светкавица на челото?

- Като малък го е блъснал Опел.

 

В жегите се препоръчва да се пият много течности. Ако спазвате този съвет и в един момент покрай вас прелети дрон с фуражка или пък Хари Потър, може би не пиете точно каквото трябва.

 

27 юни, вторник

Девиз на деня: 15 градуса надясно

 

 

 

До миналата година ни уверяваха, че анонимните сигнали са мощно оръжие срещу корупцията. В новия антикорупционен закон, който се мъдри в правосъдното министерство обаче тази възможност отпада. Може би защото съставителите на закона са наясно, че анонимността у нас всъщност е фикция.

 

Междувременно „Анонимните“ заявиха, че предстои важно разкритие на НАСА, че и на други планети има живот. Група изследователи от „Столипиново“ вече са потеглили натам.

 

Колко милиционери са необходими, за да завият една крушка? Хич не се подсмихвайте! Пет е грешен отговор. 700 души работят в изчислителния център на МВР. Пита се в задачата: колко са крушките?

 

15 градуса наклон надясно – това била формулата за идеалното селфи. В изследването не се казва нищо за цупенето на устата, тип „кокоше дупе“, което си е традиционно за повечето селфита. Според родните фолкпевици и манекенки това изглежда красиво. Това е то – криво огледало.

 

27-и юни е Световният ден на риболова. Празнуват рибарите, а също и жените им.

 

- Не знам какво да правя? - оплаква се рибар на приятел.

- Вече три пъти, прибирайки се от риболов, намирам мъж под леглото...

- И какво сега, няма да ходиш повече за риба ли?

- Е, чак за такива драстични мерки е рано. Като начало отрязах краката на леглото, пък после ще му мисля...

 

Мъж се прибира от риболов, гледа капака на тоалетната – вдигнат. Грабва точилката, с която жена му го посреща, когато се запие по-продължително време с приятели, а понякога му прави с нея и баница. Тръгва с решителна крачка към гардероба, отваря рязко вратата... Вътре – дребно човече със смъкнати гащи и ококорени очета.

- Ти кой си бе, мама ти стара?

- Ми, аз съм Митето.

Почва го рогоносецът – бой, бой, бой. Смлял го направо. След няколко седмици отива отново на риба. Не кълве нещо, та се прибира по-рано. От вратата надушва, че жената пак е палувала в спалнята. Втурва се към гардероба – там Митето. Бой, бой, бой... Отива след месец отново на риба. Седи си край вира, придремва. По едно време му минава през главата, че Мичето сутринта много мило го изпрати, че и закуска му беше направила. Зарязва риболова, тича към къщи. Отваря със засилка вратата на гардероба и както държи точилката, замръзва на място – насреща му едно огромно двуметрово мъжище, с яки бицепси и намръщена физиономия.

- Ти к'ъв си бе, какво искаш? - ръмжи мъжагата.

- А, нищо, шъ мъ прощаваш. Аз търся Митенцето.

 

 

28 юни, сряда

Девиз на деня: Не било бой, а битовизъм

 

 

Пореден пердах в бежанския център в Харманли. И тази новина не фигурира в полицейските сводки, както и случаят с роми от Борован, които разпознали в магазина разследващ полицай и го ступали, за да му е за урок. За Харманли от полицията заявиха, че инцидентът бил битов, та затова са го неглижирали така. То и случилото се в Борован си е жив битовизъм. Когато инцидентите от този тип се превърнат в тенденция, дори и платените правозащитници трябва да замълчат.

 

Горе-долу по същото време миналата година в жегата пак имаше екшън в Харманли. За сбиването тогава бе казано, че било заради фалшиво пеене. Дали да не запишем мигрантите в някой хор? Да не се дразнят с ножове и пръти поради певчески комплекси.

 

Полицаи по бермуди и бански се маскирали като летовници във Варна, за да ловят в крачка крадци и джебчийки. Издавали ги само атлетичните фигури и маратонките. Явно всички ченгета в добра физическа форма са командировани по Черноморието, защото по софийските улици се разхождат предимно наднормени и отегчени служители на реда, чиито лица се оживяват само когато стане дума за привилегии, заплати и пари за униформи.

 

Световен ден на редките болести. И тази година в класификатора не бе включен мързелът. Може би защото отдавна се е превърнал в епидемия.

 

29 юни, четвъртък

Девиз на деня: Един за всички, всички за един

 

 

Мускетарският принцип се възприема прекалено буквално от протестърското съсловие. Това пролича от поредната седянка, която трябваше да илюстрира широката народна подкрепа за комедията на Лозан. Вече даже и агитката от клакьори схвана, че подскача залудо. Ако продължава така, ще се стигне дотам, олигарсите да се редуват да носят агитационните материали на бутафорните протести.

 

Пратиха жандармерия в Асеновград заради нагли роми, пребили деца гребци, техни родители и треньори на язовир „40-те извора” на 26-и юни. Градът се вдигна протест и поиска държавата да покаже, че си е на мястото. Хората искат само едно – незаконните им комшии да не ги бият и грабят безнаказано. Обещаха им да се вземат спешно мерки за разрешаване на проблема, който датира от двайсетина години. След всеки подобен инцидент има бързи обещания. Де да имаше и кой да ги реализира.

 

Момиче застреля приятеля си на живо в „Ютюб“. 19-годишната Монализа Перес уби Педро Руиз пред десетки хора, които следяха риалити шоуто. Двамата решили да изпробват дали куршумът може да бъде спрян от дебела книга. Не се получило. Така е, като някои хора не осъзнават какво е предназначението на книгите. Ако ги четяха, вместо да ги ползват за броня, можеше и да научат нещо.

 

Пернишка библиотека за ученика:

- Феродо мравката

- Хондата и Звяра

- Чичо тунингованата колиба

- Малката винеткопродавачка

- Трансмисията невъзможна

- Бентли татко, Трабант татко

- Пипи Дългото пикапче

- Тир по време на чума

- Братя КараМАЗови

- Пътеводител на галактическия катаджия

- КамаЗ Сутра

- Карлсон, който живее под москвича

- Аладин и вълшебната ламбда сонда

- Хари Потър и огненият колянов вал

- Хари Потър и Астън Мартинът от Азкабан

- Записки по българските автосервизи

- Полуоско Африкански

- Мечо аусПух

- Карбуратино

- Реглаж на Мостовете на Медисън

- Алиса в страната на буталата

- Храбрият безоловен войник

- Али баба и 40-те джигита

- Снежанка и седемте Поршета

 

30 юни, петък

Девиз на деня: Откъдето дошло, там и отишло

 

 

Правителственият самолет е върнал група агресивни бежанци в Шри Ланка. Новината на деня е, че на двайсетина буйни обитатели на лагерите в Харманли и Любимец не им се е отворил парашута, да си правят каквото си искат у нас. Де да можеше да извозваме без обратен билет и агресивните нашенци. На прима виста от тази седмица веднага се сещам за един нафукан хулиган, който се нахвърли върху група незрящи туристи на улица в Несебър, пък после се оказа толкова болнав, че съдът го ожали и го освободи. Лошото е, че заради агресивните типове, които рядко получават възмездие, доста наши съграждани си взеха еднопосочен билет.

 

Пак за селфитата – снимките от плажа и хотелската стая дразнели ползвателите на Фейсбук. Анкета разкрила, че повечето хора се изнервят от подобни кадри, съобщи Метро и препоръча на „фейсбукарите“ да не ги споделят, за да не им завиждат приятели и роднини. Всъщност, ако хубавите впечатления и спомени дразнят тези хора чак толкова много, какви приятели са ви те? Пак според същата анкета най-непопулярната снимка била тази с краката на плажа. Че какво има да завиждаш на нечии крака?

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.