Снимки

Очаква се днес правителството да вземе решение дали ще бъдат отпуснати добавки към пенсиите за Великден. На днешното заседание трябва да стане ясно дали в бюджета ще се намерят необходимите за това над 50 млн. лв. за допълнителни разходи на държавното обществено осигуряване. Миналата година надбавките от 40 лв. бяха изплатени на малко повече от 1,2 млн. пенсионери с пенсии под 314 лв.

Изплащането на пенсиите през април ще започне на 5 число заради празниците, което се пада Велики четвъртък.

Правителството ще разгледа и Проект на решение за изпълнение на решение на Народното събрание от 17 ноември 2017 г., с което се възлага на Министерския съвет да изготви и представи прогноза за демографското развитие на страната до 2040 г. Проектът е внесен от заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

Кабинетът ще обсъди още Доклад за одобряване на отчет за дейността на Съвета за координация при управление на средствата от Европейския съюз за 2017 г., както и Доклад за приемане на годишен отчет за изпълнението през 2016 г. на Националния план за действие по енергийна ефективност 2014 – 2020 г.

Очаква се да бъде одобрено и решение за определяне на концесионер на „Гражданско летище за обществено ползване – Пловдив“.

Министрите ще обсъдят и изменения в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Учителите оцениха 274 учебници за „Приложими в практиката“

60 проекта за 3 клас, четири за 4 клас, 91 за 7 клас, 79 за IX клас и 44 по чужд език за нивата А1 и B1 са получили „Приложим в практиката“ след като учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и учебни комплекти. Предаден МОН.