Не е чак толкова мрачно бъдещето пред родните учени. Срамно бе, че вместо да празнуват, в Деня на народните будители те се вдигнаха на протест. А ние  трябваше да научим колко ниски и незаслужени са заплатите им.
Но има светлина в тунела. Нужна е само малко инициативност. Ето например областният управител на Русе им подаде ръка и разчита до събота техен екип да открие кой замърсява въздуха на Русе.  Какъв шанс- сега е моментът те да покажат, че знанията им не са напразни, нито пък са чакащи на държавна хранилка. Не може да не припомним, че градът е ключов, защото, заради предишни обгазявания, от там тръгна демокрацията и дойде краят на комунистическия режим. И ако учените си свършат работата, то и БАН ще бъде оценен високо. Гражданството ще въздъхне с облекчение, а държавата в лицето на областният със сигурност ще се отблагодари подобаващо.
Дано обаче да не се окаже, че това е работа на извънземните. Не е тайна, че точно учените от БАН са с едни гърди напред. Те вече общуват с другоземците, работят по дешифрирането на поредица от символи, подавани им от чуждите форми на живот. Според изследователите извънземните вече отговаряли на 30 зададени им въпроси.
Ако се окаже, че има извънземни намесени в Русенския случай, то ще бъде даден отговор на ключов въпрос, защото досега се твърдеше, че извънземните са приятелски настроени...
Нека все пак да се приземим. Разбира се би било огромна крачка в развитието на човечеството, ако твърденията на нашите учени се превърнат в действителност. Но по-вероятно е душманите на Русе да се окажат наследници на Ганя Балканския, рожби на криминалния преход, които за келепира, са готови да пожертват здравето на цяло поколение, както не веднъж се е случвало.
Но да не избързваме, у нас всичко е предпоследно, а до събота има време.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Истерията около един първолак

Да си първокласник – то не е шега! Да си родител на първокласник пък си е истинско финансово изпитание. Минимум 450 лева струва на едно семейство закупуването на всичко необходимо за бъдещото първолаче. Като се има предвид, че детските надбавки за едно дете са 40 лева, излиза, че цяла година мама не трябва да ги пипа и да ги къта за първия учебен ден.

Дигитални консули – да, ама надали

Трябва да е тренди, да не го е направил никой още масово и да прави добро впечатление на хората. Това е рецептата за успех за всеки начинаещ специалист по „връзки с обществеността“, давана от известни и не толкова свестни експерти по темата. Така звучи и идеята българите по света да се свързват с нашите консулски служители, ако изпаднат в беда чрез мобилните си телефони.

Възход и падение на българския джендър

Решение № 13 по дело 3/2018 на Конституционния съд на Република България от 27 юли 2018 година ще заеме специално място в историята на страната, а вероятно и в историята на Европа и света. С него по аргументиран и категоричен начин беше посочено, че т.нар. „Истанбулска конвенция” (по-нататък само „Конвенцията”) противоречи на духа и буквата на българската Конституция. Този документ, прочие, носи претенциозното наименование „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”.