Над 200 продължават да са свободните места за сезонни работници в хотели и ресторанти във Варна и курортите край града. Те са обявени чрез бюрата по труда в областта, съобщиха от регионалното звено на Агенцията по заетостта във Варна.

Според данните, близо 60 са обявите за готвачи, като единственото изискване е за средно образование, а с предимство се търсят кандидати с профилирано изучаване на хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. Между 700 лева и 1150 лева са обявените стартови заплати. Търсене има и за помощник-готвачи, като свободните бройки са близо 30.

В някои от обявите е посочено, че на работа ще бъдат наемани и хора с основно образование, стига да умеят да въртят черпака. Само през тази седмица местата за сервитьори, обявени в Бюрото по труда във Варна, са над 65. Основно търсенето е за кадри, които владеят руски, немски и английски езици.

Продължава набирането на бармани, камериерки и рецепционисти за хотели и ресторантьори в близките курорти. Сравнително по-малко са свободните места за спасители на басейн и на море – 10 души и за пиколо – 4 свободни позиции.

От 13 юли Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели по мерките на Закона за насърчаване на заетостта. От преференциите могат да се възползват работодателите, които разкриват работни места и наемат безработни лица до 24 и над 50 години, както и работодатели, които разкриват работни места и наемат безработни лица с трайни увреждания, регистрирани в бюрата по труда. Отпускането на средствата по двете мерки се осъществява под формата на схема за държавна помощ.  

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Багерите на Чаушеску спрели  на 50 метра от църквата „Лукач

Българи дарявали за вдигането на храмове във Влашко

Багерите на Чаушеску спрели на 50 метра от църквата „Лукач"

Заселили се трайно във Влашко през XIX век, българите имали нужда от място, където да се черкуват. Освен че дарявали средства за вдигането на манастири и училища, по-заможните построили и много църкви. Днес повечето от тези храмове не са в първоначалния си вид. Времето и земетресенията са ги погубвали, налагало се дострояване или изцяло нов градеж, но той пак бил на същото място. Едва ли ще успеем в нашата поредица „Забравената България“ да представим всички тези църкви, но можем да разкажем за някои от тях.

Мадона дарява 1 милион за борба с коронавируса

Американската поп певица Мадона дари един милион долара в помощ на разработването на ваксина или лекарство за коронавирусната инфекция.

Средствата са били преведени на благотворителния фонд на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, които спонсорират проект за намиране на лекарства за коронавируса COVID-19.

Сексът не е мираж - интимни ласки по време на карантина

Заради увеличаващите се случаи на COVID-19 все повече хора се притесняват от зараза. Такива опасения има и за секса, затова в. "Мирър" потърси експертно мнение. Известно е, че вирусът се предава чрез пръски вода или секрет от носа и устата, ако го съдържат.