200 музиканти кандидатстват за финансова подкрепа от Музикаутор

200 музиканти кандидатстват за финансова подкрепа от Музикаутор

Близо 200 музиканти са подали заявление за кандидатстване за тазгодишната сесия на Културния фонд на Музикаутор. Авторите – които през 2020 г. достигат рекорден брой - кандидатстват със свои готови неразгласени произведения и за създаване на нови произведения, като проектите им ще бъдат оценявани от две комисии.

Първата е в направление класическа музика и музика на фолклорна основа и в състав проф. Красимир Тасков, проф. Стефан Драгостинов, Юли Дамянов, Виктор Стоянов и Милен Иванов. Втората комисия ще разглежда произведения от популярната музика и включва проф. Симеон Венков, Павел Васев, Вида Пиронкова, Милена Славова и музикалният издател Орфей Дика Пъблишинг.

Преди да бъдат оценени, проектите преминават проверка на формалните критерии, които следва да изпълняват. Младите автори пък ще бъдат включени в самостоятелно класиране за 20% от цялата сума, отпускана от Фонда.

Грантовете се отнасят към общото времетраене на включените в проекта произведения, като за млади автори те са от 1000 до 3000 лв., а за утвърдени – от 1000 до 4000 лева. Припомняме, че с решение на Управителния съвет от 15 май 2020 г. Музикаутор ще отпусне общо 300 000 лева в сесия 2020 на Културния фонд на сдружението.

Подкрепените проекти ще бъдат обявени през месец септември.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.