20 проекта подкрепени от JASPERS през 2019 г.

20 проекта подкрепени от JASPERS през 2019 г.

В рамките на изминалата година 20 проекта в областите „транспорт", „околна среда", „изграждане на интелигентни градове" и „административен капацитет" са получили експертна помощ от страна на Плана за действие 2014-2020 г. на JASPERS (Съвместна помощ за подготовката на проекти за Европейските региони). Това стана ясно от одобрения от правителството в сряда отчет за изпълнение на мерките по него.

Реализираните интервенции са насочени към повишаване качеството на подготвяната документация по приоритетни национални проекти, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и към засилване на институционалния капацитет на структурите, отговорни за управлението на политиките в съответните сектори.

JASPERS е традиционен партньор в усилията на страната ни за постигане на ефективно усвояване на средствата от фондовете на Европейския съюз. Предоставяната по линия на Инициативата техническата помощ е безвъзмездна за страната.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.