20 отличниции ще учат със стипендии във ВСУ „Черноризец Храбър“

20 отличниции ще учат със стипендии във ВСУ „Черноризец Храбър“

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ обяви 20-те зрелостници, класирани като лауреати на стипендиантската си програма „Аз ще уча и ще успея в България“ за учебната 2019/2020 г.

Бъдещите студенти ще започнат обучението си в избрана от тях специалност, като програмата ще покрие 100% от годишната такса за обучение в първи курс. Отличените ученици са от елитните гимназии във Варна, Търговище, Враца, Добрич, Троян, Сливен, Казанлък, Велико Търново, Пловдив, Шумен и Монтана.

Те бяха класирани от академично жури, според представеното от тях есе на тема „Аз ще уча и ще успея в България“, препоръките от ръководството на училището и грамоти, удостоверяващи постижения в областта на науката, изкуството или спорта. Всички кандидати са с отличен успех.

Те избраха да учат в специалностите на ВСУ - „Архитектура“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Право“, „Национална сигурност“, „Психология“, „Информатика и компютърни науки“, „Международен бизнес“, „Моден дизайн“ и „Дизайн“.

Стипендиантската програма на Варненския свободен университет има 11-годишна история. Тя предостави досега отличен старт за образованието на над 220 студенти на университета, които избраха да учат и да успеят в България. Удостоверенията за стипендия на лауреатите ще бъдат връчени на официална церемония.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.