0

Н ад 20 000 полицаи ще следят за сигурността в изборния ден. Сигнали за нарушения и за купуване на гласове ще могат да се подават на тел. 112, във всяко едно полицейско управление, на имейл, както и на специално открита денонощна телефонна линия, съобщава Нова телевизия.

Над 20 000 полицаи ще следят за сигурността в изборния ден. Сигнали за нарушения и за купуване на гласове ще могат да се подават на тел. 112, във всяко едно полицейско управление, на имейл, както и на специално открита денонощна телефонна линия, съобщава Нова телевизия.

"В склада в район „Искър” имат право да влизат единствено служители, одобрени от ЦИК. Колегите ги допускат, само ако ги има в списъка. Има денонощна охрана и видеонаблюдение", заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Входът е само един. "Ние сме само отвън", обясни той. И уточни, че нито един полицай или униформен служител на ведомството няма право да влиза в склада, освен в крайно наложителен случай.

Той напомни, че в склада има 9600, а секциите, в които ще бъдат поставени такива са 9360. В момента се инсталира оторизираният софтуеър на всяка една от машините.

На денонощната линия към МВР пък има един единствен сигнал за заплащане в полза на определена политическа сила. "Извършва се проверка”, увери Иванов, без да посочва за коя партия става дума.

В МВР болница има настанени 77 заразени с коронавирус полицаи. По думите му това няма да се отрази на работата в изборния ден. На тези избори ще има и подвижни секции за хората, които са под карантина. Те също ще бъдат охранявани от органите на реда, увери Иванов.