1995 семейства са получили 375 лв. еднократна помощ заради COVID-19

1995 семейства са получили 375 лв. еднократна помощ заради COVID-19

1995 заповеди за отпускане на еднократна помощ от 375 лева за семейства с деца до 14 г., са издадени до 27 май, съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Помощта е за родителите, които са в неплатен отпуск или останали без работа и доходи поради ограниченията, наложени във връзка с пандемията от COVID-19.

Подадените от 13 април досега заявления-декларации за отпускане на помощта са 5 231.

Помощта за родители в неплатен отпуск беше въведена като мярка за подпомагане на родителите по време на кризата с коронавируса. За нея са отделени 20 милиона лева, като помощта ще се отпуска, докато има необходимост от нея.

От Агенцията за социално подпомагане посочват, че в периода от 1 януари 2020 г. до 27 май 2020 г. в дирекциите "Социално подпомагане" са постъпили общо 11 682 заявления-декларации за отпускане на еднократна социална помощ по чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП), в това число са и подадените 5 231 заявления-декларации за отпускане на еднократната помощ за родители в неплатен отпуск, останали са без работа и доходи поради ограниченията, наложени във връзка с пандемията от COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.