Снимки
  Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Ако трябваше да си търси слоган, Фабриката за фалшиви новини на олигархията нямаше да се затрудни. От „клеветите ги умеем“ до „лъска най-добре“ все ще й свърши работа. Първото е запазено като „услуга“ срещу хората, дръзнали да се опълчат на тарторите й. Второто – за верните им маши – като съдията на задкулисието Лозан Панов например.

Ден преди пленумът на Висшия съдебен съвет да разгледа сигнал срещу скандалния шеф на Върховния касационен съд, че е участвал в политически митинг в нарушение на законите и конституцията, медиите на закъсалите с правосъдието босове Иво Прокопиев и Огнян Донев започнаха масирана акция в защита на Панов. В две от изданията – пощенски кутии на кръга „Агнешки главички“ - Медиапул и Клуб З, почти едновременно се появиха дописки, написани след пост на бившия шеф на ДСБ – протежето на Командира Радан Кънев. В социалните мрежи Кънев се опита да замаже гафа на Панов като заяви, че много го харесвал, ама двамата не се познавали лично. Медиите от Фабриката за фалшиви новини на олигархията не просто безкритично препечатват поста на Кънев (забравяйки, че в скандалните стенограми от „АРГОгейт“ именно Кънев, Прокопиев и техни авери професионални протестъри и членове на грантаджийски организации обсъждат Панов като една от възможните кандидатури за президент, която да подкрепят – б.а.), а дори се впускат и сами да бранят Панов обяснявайки, че митингът пред президентството не бил политически. В дописката на „Медиапул“ обаче се появява издайническа по Фройд грешка. В текста на скандалния сайт, дълъг цитат от поста на Кънев е последван от: „написа Лозан Панов във Фейсбук“.

Всъщност замитането на скандали е тясна специализация на сайта, ръководен от бившето пресаташе на Иван Костов – Стояна Георгиева. Преди две години – месец преди избора на Панов за шеф на ВКС, изданието, както и останалите медии от Фабриката, избълваха десетки материала срещу сегашния си любимец. В тях Панов не присъстваше като „спасител на правото“ и „борец за справедливост“, нито като „българския Джовани Фалконе“, а като удобен на мафията съдия и „предрешен избор, проведен на бели покривки“ и дори излязоха с искане президентът да не подписва указа за назначаването му като председател на ВКС. Днес тези материали не се виждат с просто око на сайта на „Медиапул“, защото при търсене на ключова дума „Лозан Панов“, те не се появяват. За да стигне до тях потребителят трябва да въвежда ключови думи от самото заглавие на материала.

В крайна сметка обаче следите остават и едва ли има човек у нас, който да не помни реките от критики, които течаха от Фабриката за фалшиви новини срещу Панов. А за да се промени това и към днешна дата скандалният съдия да е припознаван като борец за благото на Темида има само едно разумно обяснение – станал е удобен на олигархичния кръг, който дърпа конците на въпросните издания. А като се вгледаме в хората, част от Агнешките главички - двамата обвиняеми Цветан Василев и Иво Прокопиев, двамата подсъдими Огнян Донев и Гриша Ганчев и газовия барон Сашо Дончев, ще ни стане ясно, че само обещана съдебна индулгенция по бъдещи дела може да предизвика подобна бурна любов на медиите им към Панов.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.